Коли вивчати іноземну мову під час переїзду в іншу країну?

Когда учить иностранный язык при переезде в другую страну 1-min

Переїзд до іншої країни – це кардинальні зміни у способі життя. Багато хто при цьому залишає вивчення місцевої мови на потім. Чому це не можна робити розглянемо у статті.

Головні причини вивчення мови вчасно

Пошук роботи, соціалізація та інші моменти нового життя трапляються одночасно. Тому знання іноземної мови стає гостро необхідним. Також є інші причини вивчити іноземну вчасно:

  • Розуміння співрозмовника на побутовому рівні та самостійне вирішення загальних проблем. Наприклад, це може бути оформлення страховки, виклик лікаря, покупки у супермаркеті.
  • Проблеми з навчанням. Дорослі – це не діти. Для них важче звикнути до чогось нового, тому необхідно тривалий час вбудовуватись у культуру та розуміти розмовну мову. Також дорослі люди частіше думають над тим, як виглядають зі сторони. Це також негативно позначається на навчанні.
  • Складнощі пошуку вчителя. За кордоном знайти викладача-носія рідної мови важко. Якщо проживання обрано не серед мігрантів, то вивчати мову з репетитором у новій країні буде досить проблематично.
  • Проживання у районі мігрантів. Справді, у таких місцях переважає рідна мова. Але що робити, якщо потрібно вийти за межі району? Незнання мови не дозволить удосконалюватись, відвідувати місцеві заходи та асимілюватися.
  • Знання лише англійської. У Німеччині всі ключові посади обіймають люди, які добре володіють німецькою. Навіть із чудовим знанням англійської вас на неї не візьмуть. Якщо ж роботодавець згоден взяти вас на іншу посаду, потрібно пред’явити сертифікат володіння англійською.
  • Пошук житла чи авто. Для оренди квартири необхідно справити гарне враження на орендодавця. Крім цього потрібно вміти порозумітися хоча б на базовому рівні про квартирні нюанси. Також потрібний автомобіль, який у європейських країнах використовується для вільного пересування. Якщо немає можливості купити його, можна орендувати. Це проста практика. У всіх випадках складається орендний договір, який потрібно прочитати. Без знання мови це неможливо.
  • Вирішення побутових проблем. Виклик сантехніка або майстра з ремонту пральних машин також вимагає знання мови. За його відсутності ви навіть не зможете зробити заявку.
  • Відвідування громадських заходів. У Німеччині є безліч свят, які святкують з великим розмахом. Якщо не знати мову, то насолодитися ними повною мірою буде неможливо.
  • Пошук друзів. Люди, які звикли до спілкування та великої кількості друзів, можуть відчути себе в ізоляції. Важко знайти знайомих, якщо не знати, як із ними розмовляти. Наперед варто вивчити фрази для мінімального спілкування.

Перший рік переїзду завжди метушливий. Потрібно пристосуватися до нового ритму життя, облаштувати побут та соціальне життя. Також потрібно оформити велику кількість документів. Все це вимагає знання німецької мови, щоб не помилитись. Тому почніть вивчення заздалегідь, наприклад, з курсів у нашій школі.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися