Все про німецький мобільний зв’язок: як вибрати оператора

mob 2-min

Одне з побутових питань для тих, хто переїжджає до Німеччини, – це вибір мобільного зв’язку. Адже у кожного на батьківщині залишаються рідні, з якими хочеться підтримувати спілкування та повідомляти про своє благополуччя. А безпосередньо в Німеччині з’являються нові знайомі й для зручного зв’язку з ними також потрібне підключення до місцевого оператора. Однак у країні з мобільним зв’язком все не так просто. Отже, давайте розглянемо, які оператори є у Німеччині та як вибрати їхні послуги.

Якщо ви після переїзду до Німеччини хочете отримати послугу та звернутися до співробітника компанії без перекладача, тоді варто вивчити німецьку мову до рівня А2. Це дозволить вільно вести діалог та одразу питати про те, що вас цікавить. Додатково ви зможете без проблем ходити до кафе та ресторанів, купувати продукти в супермаркеті або йти на екскурсію.

Бажаєте перевірити рівень своєї німецької та вибрати правильний курс для навчання? Тоді пройдіть простий інтерактивний тест.

Як і де купити SIM-карту?

Стати власником sim-карти в Німеччині можна різними способами. Наприклад, звернутися до фірмового магазину одного з трьох великих операторів країни. Цей варіант підходить для тих користувачів, які мають намір надовго влаштуватися в країні. Щоб стати власником мобільного номера у Німеччині, потрібно не лише його купити, а й укласти контракт на надання послуг. Для цього потрібно надати свої паспортні дані. Якщо ж ви приїхали ненадовго, то краще придбати сімку за передоплатою. Це означає, що на її рахунку буде якась сума грошей, яку ви відразу й сплатите продавцю.

Крім ключових провайдерів у країні безліч віртуальних операторів, які пропонують лоукост-сімки. Придбати їх можна на автозаправних станціях, вокзалах, в аптеках чи супермаркетах. Назв таких провайдерів безліч, деякі відповідають імені мережі супермаркетів чи заправок. Варто зазначити, що зв’язок операторів подібного типу достатній для дзвінків та отримання повідомлень, проте інтернет дуже повільний.

Це пов’язано з тим, що всі такі провайдери є віртуальними та працюють на основі потужностей однієї з провідних компаній мобільного зв’язку. Останні продають маленьким фірмочкам певний відсоток прохідної можливості мережі за оптовою ціною. Так виходить нова мережа накладена на донорську. Але тут необхідно врахувати, що віртуальні оператори можуть заробляти на прихованих платежах, тому потрібно ретельно перевіряти список наданих послуг.

mob 3-min

Головні мобільні оператори Німеччини

На цей час на території Німеччини працюють три великі оператори, які мають свої зони впливу. Це Vodafone, O2, Telekom. Вони надають набагато краще обслуговування, якість зв’язку та швидкість мобільного інтернету. Також при укладанні контракту можна придбати у розстрочку смартфон будь-якого бренду та виплачувати його вартість протягом року або двох.

Однак, варто враховувати й недоліки. Наприклад, вартість пакета великого оператора набагато вища, ніж у віртуальних. Якщо ви захочете укласти контракт, то щонайменше на два роки. Тому при підписанні договору необхідно ретельно перечитати всі умови та невеликі приписки – навіть відомі провайдери люблять додавати додаткові платні послуги. Також заздалегідь слід дізнаватися, скільки коштує мобільний інтернет та інші послуги.

Цікаво: Покриття території Німеччини вежами стільникового зв’язку кожного оператора недостатньо щільне, тому в кожному районі якість послуг може значно відрізнятися. Якщо ви визначилися з житлом та місцем роботи, тоді варто вивчити потужність кожного оператора та вибрати відповідний.

Далі ми розглянемо особливості кожного оператора окремо:

  • Telekom. Це європейська телекомунікаційна компанія, яка має покриття у різних країнах. У Німеччині вважається найбільшим провайдером з найбільшою кількістю користувачів та стільникових веж. Підходить для тих, хто переїжджає на тривалий термін, бо для мандрівників тарифи занадто високі. Пропонує помісячну плату з різною кількістю інтернету в пакеті. Для самостійного поповнення необхідно створити власний кабінет.
  • Vodafon. Міжнародна компанія стільникового зв’язку з дочірніми компаніями у багатьох країнах. Пропонує кілька тарифів на контрактній основі, термін укладання якого два та більше років.
  • O2. Оператор, який обирає дрібний бізнес та молодь з невеликими доходами через тарифи за доступною вартістю. Є декілька тарифів, які розраховані на різних споживачів.

Поповнення рахунку можливе у спеціалізованих центрах провайдерів чи за допомогою онлайн-банку.

Цікаво: Раніше в Німеччині заклади не надавали своїм клієнтам доступу до Wi-Fi. Навіть платно. Це пов’язано із законом, через який власник закладу ніс відповідальність за дії клієнтів у мережі. Сьогодні інтернет у Німеччині роздають у багатьох закладах, проте потрібно уточнювати платний чи безкоштовний. Іноді користування Wi-Fi включають до рахунку як окрему послугу.

Отже, якщо ви хочете правильно вибрати мобільного оператора для дзвінків або інтернету, тоді проведіть самостійне дослідження. Для цього вам знадобиться знання німецької мови на рівні А2. Вивчити всю потрібну лексику можна в онлайн-школі з кваліфікованими фахівцями.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися