14 лютого в Німеччині: романтика свинок та рожевих імбирних пряників

Valentine's Day 2-min

Важко уявити, що скупі на емоції німці зізнаються в коханні та влаштовують романтичні вечері. Проте раз на рік у Німеччині офіційно виділено час для солодких сентиментів. Плюшеві іграшки, червоні серця, рожеві свинки – у німців є способи порадувати свою половинку. Як святкують та кого вітають 14 лютого, що за свято цього дня ще є у Німеччині – ви дізнаєтесь із матеріалу.

Долучиться до святкової атмосфери Дня святого Валентина може кожен гість Німеччини. Попри відсутності традицій галасливих гулянь, у цей день проводиться низка заходів. Наприклад, тематичні вечірки у клубах. Володіння мовою на рівні А2 допоможе легко перейнятися лексикою свята.

Легенда виникнення Дня святого Валентина

З Днем святого Валентина пов’язують кілька легенд, адже про нього не існує жодної перевіреної історії. Сьогодні у народі навіть гуляє жарт, що свято вигадали кондитери та флористи для збільшення своїх продажів.

За сучасною версією Валентин був давньоримським католицьким священиком. Це був момент переходу країни до християнства. На той час у Римі правив язичник Клавдій II. Він вважав, що його солдати повинні належати виключно країні. Їм було заборонено одружуватися та мати офіційні відносини.

Священник Валентин з такими постановами був категорично не згоден, тому допомагав парочкам бути разом. Вінчання відбувалося на таємних церемоніях за християнським звичаєм. Згодом до нього почали приходити все більше людей і зрештою про це дізналися влада.

Валентин не довго сидів у в’язниці. За легендою його стратили саме 14 лютого. Перед смертю він вилікував сліпу дівчину тюремника, що спричинило майбутню канонізацію. Сьогодні Святий Валентин є покровителем закоханих. Саме до нього звертаються за допомогою ті, хто прямо зараз не може бути разом.

Правила кохання на День святого Валентина у Німеччині

До Німеччини свято закоханих прийшло з Англії після Другої світової війни. І принесли його солдати, бази яких у цей складний період розмістилися в країні. Завдяки поширенню британських традицій 14 лютого в Німеччині провели перший пишний «Бал святого Валентина». Це сталося 1950 року в Нюрнберзі й з того часу тисячі німців шукають способи порадувати коханих людей цього дня.

Закохані парочки, які вирішили побратися, намагаються організувати весілля саме 14 лютого. Якщо не весілля, то заручини або освідчення в коханні. Такий вчинок багатьом здається дуже романтичним. Зазвичай для важливої події підбирають відповідну атрибутику, квіти, свічки та подарунки.

Для одиноких людей День Валентина також особливий у Німеччині. 14 лютого для пошуку своєї половинки можна сісти на спеціальний поїзд. Зазвичай квитки на нього продають лише одиноким людям. Такі вагони курсують частіше Північною Вестфалією, але можуть бути запущені й в інших містах. Називаються вони “Flirt Express”. Всередині поїзд обладнаний рестораном, де можна познайомитись з іншим пасажиром та поласувати святковими смаколиками. Досить часто захоплива подорож закінчується справжнім весіллям!

Якщо ви вирішили покататися на знаменитому поїзді в Німеччині, тоді вам знадобиться знання німецької на рівні А2. Пройдіть наш інтерактивний тест, щоб дізнатися свій рівень прямо зараз!

14 лютого – свято у Німеччині для закоханих та… для магазинів. Так-так. Цього дня просто величезна кількість розпродажів та акцій. Усі пропонують товари за зниженою ціною та не лише на любовну тематику. Тому у Валентинів день багато хто просто ходить шопитися.

Факт: Варто зазначити, кого вітають у День святого Валентина, крім своїх половинок. У Німеччині 14 лютого вважається ще й національним Днем душевнохворих. Родичі людей, які мають психічні проблеми, цього дня обов’язково приїжджають провідати їх до лікарень. Безпосередньо будівлі прикрашають кульками, червоними стрічками та бантами. Якщо під час поїздки ви побачите таким чином прикрашену будівлю, то це, напевно, лікарня для людей із психічними проблемами.

valentine's day gift-min

Особливі подарунки для коханих та половинок

Для німців Валентинів день не є публічним, хоча його святкує вся країна. Закохані парочки воліють усамітнення, щоб насолодитися лише один одним. Але це не означає, що німці сидітимуть вдома перед телевізором. Приємні сюрпризи дуже популярні у день Валентина.

Факт: Найдорожче місто для святкування Дня святого Валентина – це Мюнхен. Напередодні цього дня кондитери й флористи значно завищують ціни на любовні товари. Якщо ви хочете відсвяткувати скромніше, варто відвідати Дрезден. У цьому місті найбюджетніші ціни.

Які приємності роблять закохані на свято своїй половинці:

  • романтична вечеря – неодмінно зі свічками, з улюбленими ласощами партнера та смачним вином;
  • квіти – найчастіше чоловіки дарують своїм жінкам троянди;
  • валентинки – традиційні невеликі чи величезні листівки у вигляді сердець із різними побажаннями дарують не лише коханим, а й близьким людям;
  • солодощі – з популярних у цей день є імбирні серця, вкриті глазур’ю з різними завитками та словами-вітаннями;
  • м’які іграшки – такий подарунок популярний у молодих дівчат, котрі люблять милий плюш;
  • фігурки свинок – у Німеччині цілком нормально подарувати коханому фігурку свині, адже вона вважається символом удачі, бажання та плотської любові.

Цікаво: 14 лютого у Німеччині є ще святом троянд. Тому в цей день відкриті всілякі квіткові магазинчики, а захекані чоловіки скуповують оберемками їх асортимент.

Тепер ви знаєте, кого вітають із Днем святого Валентина у Німеччині та як романтичне свято відзначають жителі. У цей період у країну приїжджає небагато туристів, тому ви можете без перешкод погуляти старовинними вуличками або пошопитись у бутиках. І, звичайно, попрактикувати свою німецьку.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися