Німецькі фрази для вільного відвідування ресторану

in einem Restaurant 2-min

Будь-яка іноземна мова передбачає вивчення лексики за окремими темами. Це дає змогу краще орієнтуватися в окремих групах слів і швидко їх вивчити. Наприклад, важливо правильно говорити в німецькому ресторані під час бронювання столика або замовлення страви, особливо за відсутності німецькомовного компаньйона. Давайте розглянемо популярні фрази, які можуть бути корисними в будь-якому закладі громадського харчування.

Плануєте самостійну подорож Німеччиною і хочете знати, як правильно кликати офіціанта під час замовлення страв? Для цього вам знадобиться лексика рівня А2. Цього буде достатньо, щоб розуміти назву страв у меню та їхні інгредієнти, а також зуміти зробити замовлення німецькою мовою. Хочете перевірити рівень володіння німецькою просто зараз? Пройдіть інтерактивний тест та дізнайтеся свої результати.

Які слова та фрази можуть знадобитися в ресторані?

Під час відвідування ресторану вам потрібно знати досить великий список слів. Вони можуть знадобитися для розуміння страв у меню і самостійного їх замовлення в офіціанта. Давайте розглянемо, які слова вам можуть знадобитися:

  • laktosefrei – без лактози;
  • wählen – вибирати;
  • vegetarisch – для вегетаріанців;
  • bezahlen – платити;
  • die Beilage – гарнір;
  • empfehlen – рекомендувати;
  • zum Mitnehmen – на винос або із собою;
  • lecker – смачний;
  • gegrillt – приготований на грилі;
  • das Menü – комплексний обід.

Це далеко не весь перелік слів, які можуть знадобитися в ресторані або кафе для розуміння меню. Під час вибудовування діалогу з офіціантом у будь-якому закладі громадського харчування з вашого боку будуть актуальними такі фрази як «Ich möchte/ hätte gerne…» (Я б бажав/бажаю...). Також ви можете відразу сказати «Ich möchte jetzt bestellen» (Я бажаю зробити замовлення).

Крім фраз потрібно розуміти й сформовані звичаї світу громадського харчування. Зокрема, у Німеччині практично завжди потрібно заздалегідь замовляти столик, при бажанні отримати місце та пообідати. Особливо це стосується закладів, які мають високу популярність.

Якщо столик ви не бронювали, тоді можете самі заходити в зал і вибирати вільне місце. У цьому плані в Німеччині все просто й нескладно. Навіть дорогі заклади можуть не зустрічати гостей на вході. А є такі ресторани (біргартени), де за ваш столик можуть підсісти інші відвідувачі. Річ у тім, що зазвичай у них доволі довгі та широкі столи, де можуть одразу поміститися четверо чи шестеро гостей. Якщо ви прийдете удвох або на самоті, будьте готові до сусідів. Звісно, заздалегідь вони ввічливо поцікавляться про можливість зайняти поруч із вами місце «Entschuldigen Sie, darf ich hier Platz nehmen?».

in einem Restaurant 3-min

Актуальні речення в ресторані німецькою

Зайшовши до ресторану, ви можете самостійно поцікавитися в офіціанта про те, чи дозволено вам зайняти он той столик біля вікна «Könnten wir den Tisch am Fenster habenen?». Якщо все гаразд і столик не зайнятий, попросіть меню «Darf ich bitte die Karte sehen?». Виберіть і замовте те, що ви зазвичай їсте на обід. Наприклад, ви можете замовити ароматну свинячу ніжку «die Schweinshaxe» зі свіжим салатом «der Salat», а також суп-пюре «die Cremesuppe».

У бюргерів не заведено подавати одразу воду, тому попросіть напої самостійно. Наприклад, сказати, чи можна мінералку в пляшці скажіть наступною фразою «Eine Flasche Mineralwasser bitte».

Після того як ви закінчили обід, попросіть в офіціанта рахунок. Це можна зробити фразою «Die Rechnung, bitte» або «Bitte zahlen». Також у Німеччині не вважається негожим попросити одразу роздільний рахунок або за бажанням оплатити обід одразу всій компанії. У будь-якому разі, не соромтеся перепитувати та радитися з офіціантом.

Хочете дізнатися більше фраз німецькою мовою та легко замовляти улюблені страви в ресторані? Тоді підтягніть свою німецьку до рівня А2 в онлайн-школі Аура. За короткий час ви зможете вивчити всю необхідну лексику завдяки сучасним методикам.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися