Популярні німецькі виконавці: що слухати під час навчання

Musik 2-min

Німеччина – країна, яка випустила у світ чимало популярних гуртів та соло-виконавців. Також усім відомі великі німецькі композитори Бетховен, Бах, Шуман, які створили унікальні музичні шедеври. І саме німецькі рок-гурти задали темп розвитку цього напряму музики. Далі у статті ми розглянемо найпопулярніших виконавців у світі, кар’єра яких розпочиналася у Німеччині.

Хочете слухати улюблені німецькі гурти та розуміти їх без перекладача? Чи зібралися відвідати концерт Rammstein, щоб почути їхнє оригінальне звучання? Знання мови на рівні А2 та її словниковий запас дозволить слухати та розуміти гучний рок та мелодійні балади. У перспективі вивчення пісень допоможе дізнатися багато нових зворотів та виразів для спілкування з корінним населенням Німеччини.

Не знаєте, з якого рівня розпочати навчання німецькій мові? Пройдіть наш простий інтерактивний тест та за його результатами запишіться на відповідний онлайн-курс.

Oomph!

Легендарний німецький рок-гурт, який був створений у 1989 році. Особливий стиль Oomph! залучив безліч шанувальників з усього світу, часто пісні гурту отримували нагороди та потрапляли до перших місць чартів. І це не випадково, адже в гурту немає жодної безглуздої пісні – всі тексти присвячені будь-якій актуальній темі. Наприклад, критиці щодо релігії чи суспільства, висловлювання про смерть без цензури. Така сміливість призвела до того, що деякі пісні гурту заборонили транслювати на офіційних каналах.

Die Toten Hosen

Німецький музичний гурт Die Toten Hosen, який випускає пісні в стилі панк-рок, вважається найуспішнішим комерційним колективом. Час його заснування – далекий 1982 рік. За час свого існування гурт провів сотні живих концертів та випустив дев’ять знаменитих альбомів, про які говорили всі. Ще однією їх особливістю є тісна взаємодія з публікою, що дозволяло фанатам бути ближчими до своєї улюбленої групи.

Kraftwerk

Рок-група Kraftwerk була утворена у 1970 році і її по праву можна віднести до легендарних старих виконавців. Саме її нововведення та експерименти в музичних технологіях вплинули на кілька поколінь музикантів. Найвідомішими піснями гурту вважають:

  • The Model
  • Autobahn
  • Tour de France

Musik 3-min

Peter Maffay

Німецький співак, який у 1976 році випустив свій перший золотий альбом у жанрі рок. За свою кар’єру музикант створив чимало пісень, які були оформлені в альбоми, що набули популярності та вдячності. Чимало з них заслужено завойовували золото та платину. Пітер досі продовжує свою кар’єру, а найзнаменитішими його альбомами стали про вигаданого персонажа Табулі.

Guano Apes

Німецький гурт 90-х Guano Apes запропонував шанувальникам неповторну суміш альтернативного року, фанку та металу, що призвело до створення унікального звучання музики. Хіти групи стали відомі не лише у Німеччині, а й далеко її межами. Варто відзначити склад групи, який весь час існування групи жодного разу не змінився. Насправді це досить велика рідкість для груп «у віці».

Kreator

Унікальний німецький метал-гурт, який вперше на сцені з’явився у 1982 році. Його головна особливість – приголомшливий контраст доволі агресивного стилю виконання музики та ліричні тексти пісень. Продуктивність Kreator також на висоті – гурт може похвалитися 14 студійними альбомами, чотирма збірниками та трьома альбомами з концертів. Однією з найвідоміших пісень вважається “Pleasure to Kill“.

Acept

Гурт Acept з’явився в 1976 році та швидко знайшов шанувальників своєї творчості у стилі хеві-метал. Любителям музики гурт запропонував унікальний вокал, агресивну хард-рокову музику та особливе класичне звучання гітари. В результаті вийшов так званий тевтонський рок, який приніс гурту популярність. Найвідомішим альбомом Acept є «Balls to the Wall».

AnnenMayKantereit

Колектив AnnenMayKantereit можна віднести до сучасних рок-виконавців, бо їхній шлях почався близько 10 років тому. Свої перші творчі експерименти вони робили як вуличний гурт й лише через деякий час змогли записати студійний альбом «AMK». Особливістю музики цієї групи є унікальний вокал соліста, мелодійність музики та різноманітна тематика виконуваних балад.

І як висновок

Німецькі виконавці пропонують різноманітні варіації музики та звучання пісень. Вони привертають увагу шанувальників із усього світу. Звичайно, найвідоміші німецькі виконавці – це рок-музиканти у найрізноманітніших варіаціях. Варто зазначити, що фанатів багатьох із них приваблює не лише звучання музики та вокалу, а й сенс пісень. Адже часто виконавці року вибирають бунтарські та актуальні теми. Наприклад, гурт Rammstein, який ми не стали включати до списку через його надмірну популярність, випустив цілу низку скандальних пісень. Чого тільки вартий відеокліп для пісні «Deutschland», де показані неприємні історичні моменти Німеччини.

В цілому, вибираючи німецьких виконавців для покращення словникового запасу та сприйняття мови на слух, додатково можна дізнатися й про деякі світові/регіональні проблеми. А розпочати навчання можна з курсу А2 в онлайн-школі Аура.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися