Правильне занурення у німецьку мову

погружение в немецкий 2Вивчення іноземних мов часом пов’язані з деякими труднощами, що виникають у новачків від незнання деталей покрокового навчання. Дуже важливо робити все поступово, бо бажання прискорити сприйняття інформації може, навпаки, зупинити процес. Отже, як правильно вивчати німецьку?

Ключові рекомендації у вивченні німецької

Досить часто студенти використовують метод тотального впровадження у своє життя німецької. Наприклад, читання книг в оригіналі, прослуховування музики або подкастів. Однак іноді такі дії не дають бажаного результату. Причини цього прості:

  • Використання матеріалу, який не підходить для рівня студента на цьому етапі. Наприклад, новини на телевізорі не варто дивитися при рівні А1 – це досить складне сприйняття. Також буде складна класична література, де автори люблять використовувати довгі речення та різні фразеологізми.
  • Високе навантаження. У дуже поодиноких випадках людина може тривалий час навчатися у напрузі. Щоденне сприйняття великого обсягу інформації та нескінченне заучування слів призведуть лише до головного болю.
  • Недостатня обробка інформації. Щоб отримати позитивний результат, потрібно ретельно працювати над матеріалом. Таким чином, недостатньо слухати текст, його потрібно зупиняти та виписувати/промовляти нові слова.

Але що ж потрібно робити, щоб справді був результат? Розглянемо основні правила:

  • Використовуйте правильні посібники. Існує досить багато матеріалів, у яких є прості та складні завдання. При виборі ґрунтуйтеся своїм рівнем. Також важливо вміти не тільки зубрити нові слова та збагачувати лексику, а й складати зрозумілі речення. Адже сенсу в словниковому запасі не буде, якщо не практикуватися в розмові чи листуванні. Тому на додаток потрібно обов’язково вивчати граматику, але також на своєму рівні.
  • Читайте вголос і говоріть. Вважається, що іноземця можна впізнати не через кількість помилок у реченні, а за неправильної інтонації. Якщо ви хочете уникнути в розмові інтонаційних проблем, робіть фонетичні вправи. Також спробуйте імітувати звуки та інтонацію німців. Добре допомагають навчальні аудіозаписи, які потрібно регулярно прослуховувати та відтворювати. Не варто промовляти відразу кілька речень – за необхідності зупиняйте запис та повторюйте промову диктора.
  • Граматика та конструкція речень. Почніть вивчення з найпростіших речень у теперішньому часі. Продовжуйте доти, доки не досягнете автоматизму. Після цього почніть вивчення конструкцій складних речень з оборотами, непрямим порядком слів, великою кількістю другорядних членів. Обов’язково повторюйте часи.
  • Розширення словникового запасу. Доповнюйте своє мовлення синонімами. Це дозволить виходити з важких положень, якщо ви не знаєте точного перекладу. Не варто турбуватися про спрощення мови, адже водночас ви поступово можете запам’ятовувати складні звороти. Зрештою, таке первісне спрощення допоможе сформувати навичку роботи зі структурами. Вивчення вищих рівнів німецької стане простіше.

Як результат можна навести приклад вивчення на простому рівні предметів меблів, а на складнішому – матеріалу, з якого вона складається. Заглиблюючись у німецьку, учень зможе пізнати більш тонкі та витончені мовні конструкції, але для цього однозначно потрібна міцна база.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися