Причини почати вивчення німецької мови прямо зараз

причины изучать немецкий1-minНімецька мова не вважається другою державною у багатьох країнах – на противагу англійській, проте кількість охочих її вивчити не зменшується. І на це є безліч причин, про які ми розповімо у цій статті.

Історія

На територіях сучасної Німеччини відбувалося безліч важливих історичних подій, які вплинули на світову історію. Відповідно, німецькою мовою створено чимало документів, які сьогодні зберігаються в архівах. Також досить багато письменників та історичних особистостей з німецьким корінням, які залишили після себе безліч цікавих текстів. Вивчивши німецьку мову, їх можна читати в оригіналі.

Еміграція до Німеччини

Якщо у ваших планах переїхати до Німеччини на постійне місце проживання, тоді без вивчення мови не обійтися. При цьому німецька популярна і в інших європейських країнах, розмістившись на другому місці з використання. Загалом цією мовою розмовляють близько сотні мільйонів людей по всьому світу, включаючи США та африканський континент. Це підвищує можливість бути зрозумілим іноземцем, адже великий шанс, що він знає саме німецьку.

Розширення бізнесу

За бажання вивести своє підприємство на міжнародний рівень дуже важливо на високому рівні знати мову свого партнера. На сьогодні є досить багато відомих компаній, які вийшли з німецькомовного середовища. До них можна віднести Siemens AG, Volkswagen Group та багато інших. При необхідності вести з ними серйозний бізнес знання німецької мови знадобиться.

Пошук роботи

Переїзд до Німеччини з метою виходу на новий рівень доходу неможливий без знання німецької мови. Найчастіше до європейської країни їдуть інженери, айтішники та лікарі, які можуть претендувати на посаду з окладом понад 50 тисяч євро в рік. Однак усе це можливе лише за хорошого рівня німецької.

Мова науки

Німецька дуже популярна у світі техніки та науки. Згідно зі статистикою, цією мовою публікують близько 20% наукових статей і кожен 4-й виданий європейський патент належить заявнику з Німеччини.

Якісна освіта

Для німців дуже важлива освіта, тому їхні університети та академії дають високий рівень знань. Диплом будь-якого вищого навчального закладу Німеччини можна використати у будь-якій країні світу. Звичайно для навчання у виші абітурієнту-іноземцю необхідно знати державну мову.

Занурення у культуру

Для любителів німецької літератури, музики, фільмів дуже важливо знати мову. У цьому випадку можна вивчити в оригіналі твір, який сподобався. Також цікаво дивитися фільми без субтитрів, розуміючи, про що говорять герої. У Німеччині чимало гарної музики, яку слухати без перекладу дуже цікаво. Ну а про своєрідний гумор німців ходять легенди і, вивчивши мову, всі їхні жарти стануть більш зрозумілими.

Знайомства

Варто зазначити, що німці досить насторожено ставляться до нових знайомих. Однак усе змінюється, коли співрозмовник повідомляє про вивчення німецької та просить допомогти у цьому. Так можна знайти безліч нових знайомих, які докладно розкажуть про культуру своєї країни. Такі знайомства можуть перерости у дружбу, особливо на тлі спільних інтересів.

ТОП-2 за популярністю в онлайн-просторі

Англійська мова досі залишається №1 у всіх сферах, проте німецька не так уже й відстає. Особливо в інтернеті, де вона впевнено посіла другу позицію у популярності. Бажаєте читати інформацію в мережі в оригіналі? Тоді знання німецької має бути хоча б на базовому рівні.

Подорожі та розваги

Німецькомовних людей можна зустріти у багатьох великих туристичних містах світу, адже громадяни Німеччини часто мандрують. Також німецьку, як другу мову, практично завжди знає обслуговуючий персонал готелів та ресторанів. А якщо ви зібралися відвідати у Німеччині знаменитий пивний фестиваль чи великий концерт, то знання німецької допоможе отримати масу задоволення!

Розвиток логіки та мови

Німецька мова досить складна у вимові, особливо для непідготовленої людини. Учню доведеться тренувати мовний апарат у правильному вигляді, що сприятиме його розвитку. А вивчення точної та логічної граматики допоможе глибше зрозуміти принципи німецької мови. Особливо це стосується довгих слів, яких так бояться новачки. Власне, вони є набором кількох коротких слів, тому для розуміння довге слово досить розібрати.

З цього випливає, що вивчення німецької не таке складне. Почавши вивчення європейських мов саме з німецької, інші будуть сприйняті набагато легше.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися