Рекомендації для швидкого вивчення німецької мови

schnell lernen 2-min

У сучасному світі німецька належить до таких мов, які вимагають великих зусиль у вивченні. Однак навіть у такому випадку можливо пришвидшити цей процес і опанувати німецьку мову за коротший час. Для цього необхідні систематичні заняття та кілька хитрощів. Далі ми розглянемо, як швидко вивчити німецьку мову без зайвої роботи та повторень.

Поїздка до Німеччини – це головний привід почати вивчення мови. Для подорожей достатньо вивчити німецьку до рівня А2. Її граматика та лексика дасть змогу легко спілкуватися з корінним населенням, відвідувати музеї, театри та інші громадські заклади. Але якщо ви хочете підвищити рівень своєї німецької, тоді пройдіть наш доступний для всіх інтерактивний тест. Після його проходження вам залишиться тільки записатися на відповідний курс.

Знайти співрозмовника

Найпростіший спосіб швидко вивчити німецьку мову – це щодня розмовляти з носієм мови. Залежно від запиту можна вибрати письмове або реальне спілкування. У будь-якому разі, вже через деякий час буде помітний прогрес.

Для пошуку нових знайомих зовсім не обов’язково їхати до Німеччини чи шукати корінного німця. Знайти співрозмовника можна за допомогою спеціальних додатків або сайтів:

  • MyLanguageExchange. Це багатомовний сайт, тому під час переходу необхідно обрати німецьку мову для навчання. Цікаво, що на сайті можна знайти як платного вчителя, так і просто співрозмовника. Якщо вас цікавить останній варіант, тоді вам потрібно знайти відповідного компаньйона в списку.
  • Livemocha. Це соціальна мережа, в якій легко відшукати співрозмовника на іноземній мові. Всередині мережі є можливість робити вправи та давати їх на перевірку.
  • Tandem. Цей застосунок часто використовується для пошуку любовного партнера, проте головна його мета – знайти дружні знайомства. Саме в цьому додатку можна відшукати співрозмовника, який просто розмовлятиме без використання граматичних правил. Цілком можливо, що ви зможете вивчити сленгові слова.

Виділити час для занять

Здобути хороші знання можна тільки за умови постійного і регулярного навчання. Дуже важливо скласти графік навчання або план досягнень у німецькій мові. Навчання та повторення має включати лексику, граматику, розмовну мову, читання. Усе це дасть змогу покращити рівень німецької за короткий термін та не втратити навички розмовної мови. Перевіряти досягнення можна з викладачем або тестами в будь-якому форматі.

Включити німецьку в повсякденність

Якщо ви хочете, щоб німецька мова стала для вас по-справжньому рідною, тоді використовуйте її скрізь. Завдяки такому підходу, ви зможете дізнатися багато нових слів із повсякденного життя та в різних ситуаціях. Наприклад, можна у всіх гаджетах мовою інтерфейсу зробити німецьку. Також рекомендується дивитися фільми без перекладу або з субтитрами. Якщо ви граєте в онлайн-ігри, обирайте основною мовою меню німецьку.

Також існує безліч платформ, на яких в оригіналі можна прослуховувати німецькі новини, музику та нескладні тексти. Увімкніть ці елементи навчання в обов’язковому порядку і ваш рівень німецької значно покращиться навіть без особливих зусиль з вашого боку.

schnell lernen 3-min

Навчитися думати німецькою мовою

Це цікаве доповнення до того, як легко вивчити німецьку. Адже щодня людина передумує безліч думок, проговорює в голові сотні слів. Якщо їх пробувати перекладати у своїй голові, то вже за деякий час низка фраз у вашій голові звучатиме саме німецькою. На початку такої практики використовуйте прості слова та звороти, щоб не створювати складні конструкції.

Створити систему

Щоб вивчити німецьку швидко, дуже важливо дотримуватися чіткої структури навчання. Для кожного вона матиме свій відмінний вигляд, але вона повинна бути. Це дозволить не забувати про заняття та створювати необхідні асоціації. Також такий підхід допоможе зробити начання регулярними.

Хочете вивчити німецьку мову до рівня А2 за прискореною програмою? Тоді запишіться в онлайн-школу Аура та скористайтеся наявними ефективними напрацюваннями швидкого навчання.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися