Християнська Трійця у Німеччині

Day of the Holy Trinity 2-min

Трійця або Pfingsten – християнське свято, яке у Німеччині має велике значення та символізм. Він навіть отримав статус державного та входить у тижневі канікули для школярів. Цього дня християни вшановують пам’ять про сходження Святого Духа та всі наступні події. Хочете дізнатися, коли проходить Pfingsten у 2024 році та як його відзначають німці, читайте цей матеріал.

Якщо ви бажаєте вивчити традиції Німеччини, обов’язково відвідайте країну на Трійцю. Лексика рівня А2 допоможе дізнатися про символізм березових гілок та голубів, а також про обряди у різних місцевостях. А наш інтерактивний тест допоможе визначити рівень німецької та записатися на курс до школи.

Цікаві особливості Трійці в Німеччині

2024 року в Німеччині Трійцю відзначають 19 травня. У старозавітні часи саме на 50 день після Великодня апостоли отримали особливий дар говорити всіма мовами світу. За легендою, це було необхідно для простої розповіді кожному про завіти Христа, про любов та терпимість.

Сьогодні у кожній федеральній землі Трійця вважається вихідним днем. Цього дотримуються й в деяких інших німецькомовних країнах, наприклад, у Бельгії, Австрії та Люксембурзі. Швеція з 2005 року відмовилася від вихідного на день Трійці.

Чи можна в Трійцю робити покупки? Відвідуючи Німеччину, необхідно знати, що всі покупки потрібно зробити заздалегідь. У цей день практично всі магазини та торгові центри не працюють. А школярі взагалі на Трійцю відпочивають цілий тиждень.

Day of the Holy Trinity 3-min

Стародавні німецькі традиції Трійці

У Німеччині дуже сильні християнські традиції. Більшість громадян, особливо у віці, їх дотримуються. Однією з головних традицій є прикрашання будинків березовими гілками. Їх розміщують у вазах, під вікнами та дверима, вішають на стіни пучками. Навіщо на Трійцю березові гілки? У давнину вважалося, що саме це дерево відганяє злих духів. Пращури садили деревця на кожне свято. Сьогодні не всі можуть посадити дерево перед будинком, тому просто приносять у приміщення гілки.

Дуже важливо запалити вогонь на Трійцю. Він символізує незгасний Святий Дух, який очищує душу. З цього приводу у будинках вірян запалюють безліч свічок. Чимало їх у храмах. Ще один символ очищення – вода. Цього дня німців можна зустріти на березі річок та водойм, які змивають з себе накопичене за рік.

Також на Трійцю заведено збиратися за сімейним столом, але без приготування особливих страв. Головне, щоб вони були смачними та поживними.

Якщо ви бажаєте відчути весь колорит німецької Трійці, вам знадобиться лексика рівня А2. В онлайн-школі Аура можна значно підтягнути рівень мови як туристам, так і тим, хто вже проживає в Німеччині. У нас працюють лише професійні викладачі з великим досвідом роботи.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися