Частина Sprechen в іспиті для Гете-сертифіката В1

Sprechen 2-min

Підтвердити знання німецької мови на рівні В1 іноземцю можна за допомогою різних тестів, вибір яких залежатиме від мети її вивчення. Одне з серйозних міжнародних тестувань пропонує Гете-Інститут, який видає Goethe Zertifikat. Скласти тести можна в одній із філій інституту, які розкидані по всьому світу. Сертифікація доступна для різного контингенту – з будь-яким рівнем знань, віком та мріями. Як підготуватися до складання тестів для отримання Гете-сертифіката В1 – читайте в цій статті.

Подорож, переїзд, поїздка в гості або на концерт до Німеччини неможлива без мінімального знання мови на рівні А1. Також необхідно мати навички говоріння та правильної побудови речень. Усе це можна отримати в школі Аура в зручному онлайн-форматі. Якщо у вас є первинні знання й ви хочете їх поглибити для отримання В1 Goethe Zertifikat, тоді пройдіть наш простий тест.

Для чого отримують Гете-сертифікат?

Головною метою складання іспитів в інституті Гете є отримання іноземцями сертифіката, який офіційно підтверджує ступінь володіння німецькою мовою. Наприклад, Goethe Zertifikat B1 вказує на те, що студент знає німецьку мову на рівні В1 за європейською системою CEFR. Наявність сертифіката свідчить про можливість вільного спілкування на знайомі теми, розуміння інформації, пов’язаної з роботою або навчанням, а також здібностей до самостійного подолання безлічі ситуацій у німецькомовному середовищі.

Отримання сертифіката дозволяє:

  • подавати документи на ВНЖ;
  • брати участь у програмах з обміну студентів;
  • отримати візу для роботи;
  • вступати до технічних коледжів.

Факт: Подати заявку на проходження іспиту Goethe Zertifikat B1 можуть підлітки від 16 років та дорослі учні. Для молодшого віку існують інші види сертифікатів.

Sprechen 3-min

Основні аспекти підготовки до частини Sprechen

Головна складність у підготовці для рівня В1 – це говоріння та сприйняття німецької мови на слух. Частина іспиту Sprechen передбачає відповіді на запитання викладача, який оцінюватиме розуміння цих самих запитань та здатність висловити свою думку. Для підготовки до іспиту можна скористатися такими рекомендаціями:

  • Прослуховування аудіоматеріалів. Щоб отримати позитивний результат, прослуховуванню аудіо щодня потрібно приділяти не менше години. Існує чимало безкоштовних ресурсів, які можна використовувати для навчання. Наприклад, це можуть бути новини німецькою, пісні, казки або фільми з простим сюжетом.
  • Спілкування. Наявність німецькомовного співрозмовника також важливо для практики. Якщо в оточенні немає такої людини, тоді можна скористатися спеціальними ресурсами для пошуку. Також хорошим варіантом будуть індивідуальні заняття з викладачем виключно для тренування спілкування. У цьому випадку разом із практикою можна розраховувати на виправлення можливих помилок у мовленні.
  • Прослуховування тексту із записами. Це рекомендується для подальшого переказу матеріалу, щоб дізнатися, наскільки добре він запам’ятався. Таку роботу бажано проводити зі співрозмовником, проте можна зробити переказ й самому собі.
  • Вивчення сталих конструкцій. На іспиті Goethe B1 можна використовувати вже готові конструкції, яких чимало в німецькій мові. Це допоможе побудувати більш чіткі та зрозумілі речення без необхідності їхнього самостійного складання.

Як проходить усний іспит GZ B1 німецькою мовою?

Усна частина іспиту Sprechen складається з трьох завдань, які має виконати студент. Розглянемо їх:

  1. Спільне планування. Перше завдання полягає в тому, що студенту та його співрозмовнику пропонують розпланувати спільне проведення часу. Це може бути запрошення на день народження, поїздка, захід, похід у гори або вивчення іноземної мови. Тема може бути будь-якою.
  2. Розкриття теми на основі презентації. На іспиті пропонується два варіанти презентації, серед яких потрібно вибрати одну. У результаті іспиту необхідно розкрити тему, розповівши в подробицях про неї. Також слід поговорити про особистий досвід, якщо він є, висловити особисту думку, поговорити про плюси та мінуси.
  3. Обговорення теми розповіді співрозмовника. У цій частині іспиту необхідно висловити ставлення до розповіді опонента за темою презентації, про яку говорили раніше. Також потрібно поставити запитання та подякувати за виступ.

Починати отримувати знання Deutsch для рівня B1 слід із самого початкового курсу А1. Онлайн-школа Аура пропонує студентам професійних викладачів, які допоможуть вивчити німецьку та підготуватися до складання будь-яких іспитів.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися