Чому варто вчити німецьку влітку?

учить немецкий летом 2-minЛіто – час відпусток та відпочинку від навчання, тому іноді так важко зосередиться на здобутті нових знань чи шліфування старих. Часто дійсно недостатньо мотивації чи неможливо поєднати активність та навчання. Проте, навіть відпустку важливо проводити з користю і почати вивчення німецької мови. Для цього є багато причин.

Більше вільного часу

Навіть якщо ваш розклад повністю завантажений походами, подорожами або відвідуванням родичів, улітку виділити час для навчання легше. Це пов’язано з тим, що немає основної діяльності та ваш розум не зайнятий робочими процесами. Також не треба нікуди поспішати. Навчання «на лайті» – ось головна мотивація у літній період! Якщо ви виберете подорож до країни іншої мовної культури, це може стати поштовхом, якого вам не вистачало для прориву в навчанні.

Для тих, хто планує навчатися в Німеччині, дуже важливо приділяти увагу німецькій навіть у літній період. Цілком можливо, що вже наступного року вийде вступити до університету мрії. Адже всім відомо, що навчальні заклади Німеччини з високим рівнем освіти, а оплата за навчання часто мінімальна.

Якщо ви вирішили провести літні канікули вдома, це взагалі чудово. У неквапливе та розмірене життя можна вплести час для вивчення німецької. В результаті ваша мовна наповненість може стати значно більшою, ніж до відпустки.

Навчання скрізь!

Найчастіше влітку хороша погода, а отже, можна більше гуляти і пересуватися на свіжому повітрі. Практично нікому не хочеться сидіти у чотирьох стінах і вивчати мову. Кардинально змінити ставлення до навчання можливо, якщо вийти з книгою на вулицю, до найближчого парку або навіть на море. По суті, вчитися можна скрізь – із перервами на прогулянку чи купання у морі. Якщо поруч є ще один учень, тоді навчання німецькій буде набагато цікавіше завдяки можливості створення діалогів.

Продуктивність

Літній час – це період, коли сонячного світла, фруктів, овочів надто багато. Завдяки цьому у людини відбувається накопичення енергії, вітамінів та підвищення імунітету. Як наслідок, більше сил на щоденні справи та, природно, навчання. Саме тому влітку потрібно активніше братися за навчання, особливо за наявності амбітних цілей. Не варто упускати момент отримати бажане.

Зміна режиму

Світловий день влітку набагато довший: ранок настає раніше, а ніч – пізніше. Саме тому людям легше прокинутися влітку. А значить, буде більше часу на навчання, яке можна зробити значно легшим. Впровадьте більше німецької у своє життя – увімкніть фільм чи музику мовою оригіналу, змініть мову на телефоні, купіть книгу німецького письменника в оригіналі. Ці дії допоможуть сформувати нову звичку і вже після відпустки ви не захочете повертатися до звичної колії.

Пошук співрозмовника

Як відомо, удосконалювати мову краще у розмові з її носієм. У літній період відпусток знайти німця, який бажає спілкування, простіше. Адже в Німеччині теж літо та у людей більше часу. Для пошуку співрозмовника можна скористатися спеціальними ресурсами, попередньо обумовивши напрямок взаємодії. Це може поліпшити розмовну мову або правильне складання речень під час листування.

Варто відзначити, що пошуком можна займатися не лише у спеціалізованих групах, а й просто у соцмережах чи навіть сайтах знайомств. Головне, відразу обумовити мету спілкування.

Тільки вперед!

Якщо ви вже почали вивчення німецької і вирішили відпочити від неї в літній період, то за цей термін можна багато чого забути. Слова, які не використовуються, забуваються, знижується якість читання та мови. При плануванні використання німецької на перспективу, погіршення знань може стати серйозним кроком назад. Саме тому мрії потрібно приділяти час регулярно, незалежно від пори року.

Пам’ятайте, що постійне стимулювання мозку навчанням – це висока ймовірність насиченого життя з досягненням поставленої мети. Завжди рухайтеся лише вперед!

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися