«Літні» слова німецькою

лето на немецком 2-minНімеччина в літню пору – це дуже тепла країна, де не буває менше двадцяти градусів на термометрі. Жителі проводять літні відпустки по-різному, проте найчастіше більшість із них віддає перевагу активному відпочинку. Які ж слова і фрази вони можуть говорити при цьому?

Найпоширеніші види відпочинку у жителі Німеччини

Літній період для населення Німеччини – час задоволень та активності. Наприклад, у свою відпустку (der Urlaub) влітку (im Sommer) вони не думають про роботу та розважаються на повну. Навіть у вихідні намагаються не сидіти вдома, а вийти на прогулянку. Отже, що бажають німці влітку:

  • Подорожі (Reisen). Жителі Німеччини у свою літню відпустку не сидять удома, а мандрують. Серед них популярні такі регіони як Альпи, пляжі (der Strand) Північного та Балтійського моря.
  • Активний відпочинок (Aktivitäten). Для цього у кожному місті країни створено чимало умов: парки, ліси, водойми. Недільний пікнік або велопрогулянка для німця – звичайна річ. Також вони багато плавають (schwimmen) та засмагають (sich bräunen).
  • Барбекю (Barbecue). Готування на відкритому повітрі – найголовніша пристрасть німців влітку. Практично кожен, хто проживає в приватному будинку має власний вуличний гриль.
  • Фестивалі (Feste). У літній період у Німеччині відбуваються фестивалі на різноманітну тематику. Музичні – найбільш популярні та відомі. На такі заходи приїжджають не лише мешканці країни, а й іноземні гості.
  • Літній спорт (Sommersport). Участь у дружніх футбольних змаганнях – це один із найпопулярніших видів спорту в Німеччині влітку. Крім нього не менш активно грають у теніс, пляжний волейбол та водні види спорту.
  • Біргартени (Biergarten). Це так звані пивні дворики, які активно працюють у всій країні саме влітку. Клієнти можуть вибрати традиційні страви німецької кухні або освіжаючі напої. Серед останніх, звичайно, пиво.

Як видно, німці мають досить насичений літній відпочинок. Багато хто з них ходить у похід (die Wanderung) разом з усією родиною, розводять багаття (das Lagerfeuer) та живуть у наметах (zelten). Якщо Ви плануєте відвідати Німеччину влітку, рекомендується підтягнути свій словниковий запас.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися