Різдво у Німеччині

Рождество в Германии 2Серед зимових свят у німців чільне місце займає Різдво. Для багатьох навіть не важливий наступ Нового року. Однак протягом усієї історії звичаї святкування Різдва значно змінювалися. На це вплинули зміни у країні, політиці, віруваннях.

Як проходить Різдво у Німеччині?

Початок свята у німців – 24 грудня. До цього дня вони прикрашають ялинку та весь будинок, формуючи яскраві та святкові композиції. Для цього використовують дерев’яні фігурки, іграшки, стрічки, гірлянди, скатертини – все має бути виконане у святкових різдвяних кольорах. Часто це червоний та зелений, що мають відсилання до християнства. Підвіконня прикрашають Schwibbogen – півколом, на якому розміщені свічки, що горять. Це символ повернення додому.

У Німеччині дуже популярні адвент-календарі. Це календарі-завдання, які починають вести з 1 грудня до Різдва.

Кожна сім’я має особливі традиції на Різдво – хтось ходить до церкви, а хтось одразу збирається з рідними за одним святковим столом. На столі завжди є велика кількість різноманітних страв, серед яких головна – запечена качка або гусак. Також у Німеччині готують «штоллен» – пряний пиріг з родзинками та цедрою.

Подарунки – безперечний атрибут Різдва. Особливо на них чекають діти, але й дорослі отримують свої презенти. Сьогодні німці дарують один одному емоції, наприклад, поїздки до улюблених місць, відвідування заходів чи тури. Часто покупки здійснюються онлайн.

Не варто забувати і про різдвяні ярмарки. Яскраві та святкові, вони так і манять відвідати їх. У магазинчиках можна купити глінтвейн, ром із солодощами та навіть подарунки. Особливо вражаютьі ярмарки у Штутгарті та Аугсбурзі.

Напередодні Різдва німці зустрічають Святвечір. Цього дня готують сосиски з картопляним салатом та обмінюються подарунками.

Ще одним зимовим святом, яке святкують у Німеччині, є день Святого Миколая. Його відзначають у ніч на 6 грудня. Цього дня також дарують подарунки та зустрічаються за святковим столом близькі та рідні.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися