Святкування Дня праці у Німеччині

may 1-2-min

День праці в Німеччині – це привід вийти на демонстрацію та заявити про свої права уряду. А ввечері прикрасити травневе дерево та привітати богів родючості. Суміш традицій та звичаїв призвела до появи унікального свята, яке не має аналогів. Бажаєте дізнатися, як проводять 1 Травня у Німеччині – читайте наш матеріал.

Взяти участь у травневих демонстраціях та покричати гасла німецькою можна зі знанням лексики А1. Так ви зможете поринути в атмосферу боротьби за справедливість для кожного робітника. Якщо ви бажаєте дізнатися рівень своєї німецької, пройдіть захопливий тест прямо зараз!

1 травня: історія появи свята

Джерела першотравневих демонстрацій сягають середини 19 століття, коли робітники хотіли отримати 8-годинний робочий день. Вперше така вимога була озвучена в Австралії у квітні 1856 році. Чому було обрано саме цей час? Причина проста – навесні працівники отримували оплату за цілий рік, і якщо господарям щось не подобалося, то могли не заплатити.

Цікаво: У народі вважають, що в ніч із 30 квітня на 1 травня у світі вирує нечисть. Відьми, демони, диявол – за повір’ями всі ці негативні персонажі могли завдати шкоди стогам, посівам та свійським тваринам. Якщо вранці 1 травня все було ціле, то можна було отримати гроші та веселитися.

Після Австралії вимоги стали висувати й інших країнах – навіть у Канаді. А у травні 1890 року ходи поширилися по всьому світу, як велика пожежа. Перші демонстрації у країнах були кривавими, бо траплялося безліч зіткнень із правоохоронцями. Згодом, 1 травня уряди робили офіційним державним святом.

may 1-3-min

Традиції 1 травня у Німеччині

Хоч 1 травня День праці й вважається офіційним святковим та вихідним днем, у кожній федеральній землі він має різні назви. Однак від цього ключовий сенс дня не змінюється – він так і залишається способом продемонструвати настрої працівників. Демонстрація 1 травня у Німеччині – головна подія, що відбувається цього дня.

Однак для німців свято також є приводом добре відпочити та повеселитися. Цього дня відбувається безліч заходів на вулицях міст.

Цікаво: Однією з найдавніших традицій на 1 травня є встановлення травневого дерева Maibaum на центральній площі. У кожному місті форма дерева має відмінності. Також по-різному його прикрашають. Наприклад, вивішують герби трудових гільдій або обмотують стрічками ствол. Також є традиція обносити його центральною вулицею і навіть викрадати.

1 травня – гарне та іноді нестримне свято у Німеччині. Приєднатися до веселощів може кожен, але важливо знати мову на мінімальному рівні А1. Розпочати навчання дуже просто в онлайн-школі Аура у професійних викладачів.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися