Як розповісти історію про літні канікули німецькою?

летние каникула на немецком 2У Німеччині, як і в будь-якій іншій країні, літній час це період відпусток та відпочинку. Жителі проводять свій час на природі, їздять у мандрівки, займаються активним спортом. При вивченні німецької великий тематичний пласт присвячений літньому (der Sommer) відпочинку або канікулам (die Sommerferien). Якщо ви починаєте вивчати мову або повертаєтеся після тривалої літньої відсутності, цей текст стане помічником у розповіді про проведене літо.

Написання тексту про літо: що треба знати?

Розповідь про літо – це події, які вже сталися. Саме тому час тексту має бути минулим або минулим перфектним. За допомогою зазначених часів студент зможе описати у вигляді оповідання усі свої пригоди. Вважається, що такі тексти мають безліч кліше та вступних слів. Однак саме вони дозволяють надати розповіді душевності.

Для складання правильного речення потрібно усвідомлювати чітку межу між питанням “Де?” (WO?), який виступає в давальному відмінку, та «Куди?» (WOHIN?), який виступає у знахідному відмінку.

Не менш важливо знати набір слів, що допоможе скласти текст. Для початку потрібно написати, де проходила ваша відпустка. Наприклад, вона може бути на морі (am Meer) або у студентському хостелі (in der Jugendherberge). Також потрібно уточнити кількість днів, протягом яких ви були у відпустці, та період часу. Можливо це було місяць тому (vor einem Monat) чи взагалі минулого року (letztes Jahr)?

Розкажіть, на чому ви їхали. Наприклад, літаком (mit dem Flugzeug) або поїздом (mit dem Zug). Якщо ваша подорож була на кораблі (mit dem Schiff), розкажіть, який він і наскільки сподобався. Може ви вже колись їздили подібним засобом пересування.

Створюйте свій запас слів, тоді зможете розповісти все самостійно без підказок та заминок.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися