Все про будинок німецькою

овощи и фрукты на немецком 2Для сучасного німця показником рівня життя та його успішності є наявність власного житла. Причому житла не лише з голими стінами, а й цілком облаштованого. Саме тому при знайомстві вам напевно будуть ставити питання про будинок. Але як справи з житлом безпосередньо у німців?

Німці та їх місце проживання

Згідно з даними від компанії Statista, більшість жителів країни вважають за краще мати свій власний будинок із садом (frei stehendes Haus mit Garten). Багато хто вибирає жити в еко-будинку з наявністю автономного джерела живлення (Öko-Haus). А ось дизайнерські будинки (Design-Haus) та таунхауси (Reihenhaus) у німців менш популярні.

Особливості німецького житла:

  • Більшість німців проводять багато часу у вітальні (das Wohnzimmer), тому для них важливо затишно її облаштувати. Обов’язково у вітальні має бути телевізор (Fernseher), диван (Sofa) та сімейні фотографії (Familienfotos). У тандемі з вітальнею йде кухня (Küche), яка також має бути обладнана всім необхідним.
  • У будинку дуже важливо мати підвальне приміщення (der Keller). Для великих сімей це значне розширення простору, де можна зберігати дитячі речі (Kinderklamotten), сушарку (Wäschetrockner), велосипеди або садові інструменти (Gartengeräte). Сім’ї без дітей можуть виділити підвал під робочий кабінет (das Arbeitszimmer).

Варто зазначити, що для німців не важлива мода на облаштування будинку, адже вона така швидкоплинна. Майже кожен керується своїм смаком, а послуги дизайнерів використовує досить рідко.

Під час вибору меблів (Möbel) жителі звертають увагу на довговічність та функціональність. Німці досить практичні (praktisch). Далі вони звертають увагу на дизайн, вартість та екологічність. Причому останній фактор досить важливий у розрізі не заподіяння шкоди навколишньому середовищу та облаштування затишку (gemütlich).

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися