Для чого вам потрібна німецька?

зачем вам немеций язык 2-minЛюдина дуже рідко отримує нові знання без будь-якої мети. Звичайно, таке може бути на етапі загальношкільної освіти, однак у дорослому віці кожне навчання необхідне для досягнення якоїсь мети. Особливо це стосується німецької, як однієї зі складних мов. Якщо у вас досі немає чіткої мети, ця стаття допоможе вам її сформулювати.

Цілі у вивченні німецької

Існує чимало причин розпочати вивчення іноземної мови. Це можуть бути:

  • Навчання. Для вступу до вишу Німеччини потрібне знання німецької. Також мова необхідна при складанні іспитів.
  • Робота. Розмова з колегами, покупки в магазині, оплата квитанцій – все це потребує знання німецької.
  • Переїзд чи створення сім’ї. Без знання державної мови всі ці дії неможливі. Умови переїзду вимагають вивчення німецької як мінімум на рівні А1-А2.
  • Подорожі. Добре приїжджати до країни та вміти звернутися до персоналу у готелі чи ресторані. Також німецька популярна не лише в межах Німеччини, нею говорять понад сотні мільйонів європейців.
  • Читання в оригіналі. Багато перекладів адаптовані під менталітет та сприйняття країни та людей, які в ній проживають. В оригіналі тексти можуть звучати зовсім інакше та нести інший зміст.
  • Знайомство. Дехто починає вивчення німецької після знайомства з цікавою людиною. Або ж, навпаки, бажають знайти знайомих німців для кращого розуміння культури країни.
  • Поліпшення розмовної мови. Якщо ви вже переїхали до Німеччини, то подальше вивчення німецької мови необхідно для кращого розуміння співрозмовників і отримання гарної вимови.

Загалом мета вивчення німецької мови може бути будь-якою, головне – робити кроки до її досягнення.

Способи досягнення мети

Вивчити німецьку мову на потрібному рівні можна у різний спосіб. Однак для кожної мети більше підійде свій. Розглянемо докладніше:

  • Переїзд. Індивідуальні заняття будуть найкращим вибором для тих, хто прагне виїхати на ПМП до Німеччини. Так ви зможете вивчити діалект потрібної місцевості. А попрацювати над вимовою та граматикою можна на групових заняттях. 
  • Іспит. Незалежно від того, де саме потрібно складати іспити, у цьому випадку підійдуть також індивідуальні заняття. Вчитель зможе оцінити рівень підготовки та допомогти в отриманні знань там, де є прогалини. 
  • Робота у Німеччині. Якщо пропозиція надійшла несподівано і потрібен швидкий переїзд, варто також розглянути індивідуальне навчання. Однак, за наявності часу можна вибрати групові заняття. Якщо сфера діяльності стосується медицини чи юриспруденції, варто одразу вибрати вузькоспеціалізований професійний напрямок.
  • Навчання у Німеччині. Зазвичай абітурієнти готуються до вступу заздалегідь, тому варто розглянути груповий варіант занять.
  • Сім’я з громадянином Німеччини. Заздалегідь можна пройти навчальні курси. Якщо є можливість, то вимову можна підтягнути на індивідуальних заняттях. Звичайно, варто більше практикуватися у розмовній мові. Це можна зробити на групових заняттях.
  • Подорожі. Для отримання мовних знань, необхідних для подорожі, можна записатися на групові заняття.

Навіть якщо ви вчите німецьку для саморозвитку чи інтересу, не варто думати, що ця причина незначна. Кожне знання важливе, головне прагнути його отримати і не втрачати мотивації.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися