Фруктово-овочевий кошик німецькою

овощи и фрукты на немецком 2У щоденному раціоні німців на постійній основі є такі продукти як ковбаса, картопля, хліб, яйця, а також органічні фрукти та овочі. Останні купуються на ринках і в спеціальних відділах супермаркетів, але й вартість їх набагато вища за звичайні продукти. Незважаючи на це, багато німців намагаються вводити в раціон здорову їжу. Згідно зі статистикою 71% населення їсть овочі та фрукти щодня.

Якій рослинній їжі віддають перевагу мешканці Німеччини?

Німці вважають за краще вживати більше фруктів (Obst), ніж овочів (Gemüse). Особливою популярністю користуються банани (Bananen), полуниця (Erdbeere) та яблука (Äpfel). З овочів найбільше у країні люблять томати (Tomaten) – їх можуть додавати навіть у фруктові салати. Далі в раціоні переважно йде картопля (Kartoffel) і спаржа (Spargel).

Загалом, у країні вживають різні фрукти та овочі. Наприклад, популярна кукурудза (der Mais), яку готують на грилі. Восени гарбуз (der Kürbis) є в кожному будинку і не тільки в Хелловінську ніч. Ну і такі прості, але дуже корисні овочі як морква (die Karotte), цибуля (die Zwiebel), буряк (die rote Beete), кабачок (der Zucchini). Їх додають до таких улюблених німцями страв як котлети, печеня, гуляш.

У сезон актуальні ягоди. Німці їдять аґрус (die Stachelbeere), малину (die Himbeere), виноград (die Weintraube), черешню (die Süßkirsche). Особливо люблять ласувати ягодами діти.

Кожна європейська країна піклується про екологію, тому роздільне сміття тут норма. Це саме стосується й біологічних відходів. Їх потрібно скидати у спеціальні контейнери Biotonne, після чого вони використовуються повторно. Наприклад, для виробництва біоенергетичного газу. Те, що залишається від бродіння, використовується як добрива.

Цікаво, що з рослинним світом пов’язані багато прислів’їв, приказок та ідіом Німеччини. Наприклад, вираз “Eine Pflaume sein” дослівно перекладається як “бути сливою”. Це у гумористичній формі співрозмовнику кажуть, що він дурний. Ненадійну людину можуть порівняти з томатом і сказати “Eine treulose Tomate sein”.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися