Популярні німецькі хобі та їх позначення

хобби на немецком 2Німці, як і інші народності, мають чимало захоплень та хобі. Особливо багато їх з’явилося в період пандемії, коли соціальне життя у багатьох було обмежене. Саме тому, якщо ви плануєте поїздку до Німеччини, варто підготувати відповіді на можливі питання про своє хобі, а також на питання про захоплення опонента.

Основні захоплення німців

Жителі Німеччини мають низку захоплень, які можна виділити серед інших за кількістю захоплених ними людей. До них можна віднести:

  • Садівництво. Згідно зі статистикою, близько 30% всього населення Німеччини захоплюється садівництвом, проводячи багато часу на своїх прибудинкових ділянках.
  • Покупки. Доволі багато часу німці витрачають на шопінг. Це може бути як одяг, так і їжа. Якщо ви любите шопінг, то під час розмови можна сказати «Ich mag Shoppen».
  • Вечеря. Барбекю, вечері у п’ятницю з друзями, сімейні вечірки – це поголовна традиція мешканців Німеччини, яка часто стає приємним хобі.
  • Загадки. Впізнавати таємниці та думати над головоломками подобається багатьом німцям.
  • Фітнес. Німеччина одна з спортивних країн, бо жителі вважають за краще постійно відвідувати тренажерку.
  • Азартні та настільні ігри. Варто відзначити, що німці вважають за краще грати в азартні ігри по-старому, не використовуючи ігрові приставки. Ну а настільні ігри обов’язкова подія на п’ятничних зустрічах.
  • Біг підтюпцем (joggen). Це часте захоплення багатьох європейців загалом і Німеччина не є винятком. Німці дуже захоплені спортом у всіх проявах.

Хобі та пандемія

У цей період замкнені у чотирьох стінах люди перестали робити звичні речі – ходити до супермаркету, ресторану та й просто на прогулянку. Все більше стало доставляння додому та віртуальних розваг. Наприклад, прогулянка музеями чи прослуховування концертів через інтернет. Також знову повернулися автокінотеатри, де можна дивитися як сучасні фільми, так і класичні.

У віртуальний простір переїхало багато зустрічей із друзями. Програми типу Zoom або Skype стали нагальною необхідністю, і багато німців спробували себе в ролі комп’ютерника, освоюючи процеси їх встановлення на ПК. Листування в чаті (chatten) стало новою формою спілкування з близькими друзями.

Ті мешканці Німеччини, які жити не можуть без спорту, також перебазувалися в онлайн-простір. Варто зазначити, що віртуальні фітнес-заняття або йога настільки сподобалися багатьом користувачам, що навіть після скасування карантину вони продовжили навчатися онлайн.

Таким чином, приїхавши до Німеччини, у розмові ви можете сміливо ставити питання про хобі «Was ist dein Hobby/Was sind deine Hobbys?». Німці люблять ділитися такою інформацією. У відповідь також можна повідомити своє захоплення «Mein Hobby ist../Meine Hobbys sind…». Цілком можливо, ви зможете знайти партнера, щоб порибалити (angeln) або почати співати (singen).

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися