Прогулянки старовинним Кельном або що подивитися туристу

Köln 2-min

Німецький Кельн – це місто із давньою історією, яка починається незадовго до настання ери Різдва Христового. З моменту створення міста-фортеці пройшло вже багато століть і сьогодні Кельн є унікальним поєднанням сучасних будівель зі старовинним стилем. Які визначні пам’ятки є в Кельні та що подивитися гостю міста – читайте у нашому матеріалі.

Бажаєте добре вивчити старовинні вулички Кельна та поспілкуватися з жителями міста? Німецький на рівні А2 допоможе дізнатися багато нового та познайомитися з корінними жителями Кельна. Якщо ви не впевнені у своїх силах, записуйтесь на урок в онлайн-школу Аура. Грамотні фахівці, зручний графік навчання та море практики – це той мінімум, який ви отримаєте на уроках. Якщо ж ви вже займалися німецькою та хочете продовжити навчання, тоді пройдіть наш тест для кращого визначення вашого рівня.

Кельнський собор (der Kölner Dom)

Кельнський собор – це монументальна будівля міста. Його цікава особливість не лише величний готичний стиль архітектури, а й час будівництва. Кельнський собор було збудовано лише 1880 році, хоча перший камінь було закладено ще 1248 році. Деякі будівельні роботи можна спостерігати ще сьогодні.

Цікаво: Зі зведенням собору пов’язана давня легенда. Тоді створенням креслень для собору займався архітектор Герхард фон Ріле. На жаль, він ніяк не міг знайти найкращий варіант. І ось одного разу до нього прийшов сам Сатана, який запропонував готову роботу в обмін (ну, звичайно ж!) на його безцінну душу. Становище врятувала дружина Герхарда – креслення було отримано, а Сатану обдурили. Але злість не дозволила йому піти просто так, тому з’явилося прокляття. Воно каже, що коли собор буде добудований, тоді почнеться кінець світу. Роботи досі йдуть…

Усередині собору збережено старовинну обстановку – статуї святих, різьблені колони, мармуровий вівтар. Також саме у Кельнському соборі зберігається особлива реліквія – гробниця волхвів. На вершині собору є оглядовий майданчик, з якого можна побачити місто у всій красі.

Köln 3-min

Кельнська ратуша (das Kölner Rathaus)

У ратуші поєднуються кілька стилів – готичний, барочний, романський. Будівництва споруди було започатковано близько XIV століття, проте від початкової будівлі мало що збереглося. Будівлю кілька разів зносили, перебудовували та добудовували. Сьогодні фасад ратуші прикрашений визначними жителями міста, які в минулому принесли користь місту.

Міст Гогенцоллернів (die Hohenzollernbrücke)

Залізничний міст розташований неподалік Кельнської ратуші. Його будівництво почалося в 1907 році та з’єднало два береги річки Рейн. Для пішоходів на мосту обладнано спеціальні доріжки, тому помилуватися красою можна цілком безпечно. Також є велосипедні доріжки для мандрівників здалеку.

Музей шоколаду (das Schokoladenmuseum Köln)

Музей є сучасною спорудою, в якій можна дізнатися багато нового про створення шоколаду. Усередині є безліч солодких експонатів, оранжерея рослин, які необхідні для приготування шоколаду, а також безліч цікавих історій про походження солодких ласощів. Багато хто приїжджає до музею лише через унікальний шоколадний фонтан, висота якого сягає кількох метрів.

Ботанічний сад “Флора” (die Flora)

Цей сад по праву вважається одним із найстаріших у Європі та знаходиться серед визначних пам’яток Кельна. На території безліч прогулянкових доріжок для повільного вивчення мальовничої природи. У саду можна провести цілий день, адже поряд розташовані кафе, де можна перекусити під час прогулянки. Від штучних водойм навіть у спекотний день віє прохолодою, завдяки чому гості менше втомлюються.

Музей Шнютген (Schnütgen Museum)

Що подивитися в Кельні любителям старовинних шедеврів? Для цього можна відвідати музей Шнютген, де зібрані середньовічні шедеври мистецтва. Серед експонатів можна побачити одяг церковнослужителів, коштовності, посуд, гобелени. Тематика більшості предметів колекції є церковною.

Палац Аугустусбург (Augustusburg)

Величний замок у Кельні був збудований у XVIII столітті за часів архієпископа К.Августина. Для його створення використали стиль рококо. Сьогодні до території замку прилягає чимало красиво облаштованої ландшафтної території, де розташовані різні скульптури. Будівля відкрита для відвідувачів, тому ті, хто цікавиться, можуть пройти в єпископські покої, подивитися парадний зал та постояти на балконі.

Тепер ви знаєте головні визначні пам’ятки Кельна німецькою мовою й зможете їх відвідати під час подорожі. А щоб почуватися вільно з місцевими жителями, запишіться на курс А2 в онлайн-школу Аура.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися