Як називають тварин у німецькій мові?

животные на немецком 2Тема «Про тварин» – одна з найкорисніших для початківців у вивченні німецької мови. Завдяки їй можна вивчити і запам’ятати, як звучать звуки і вимовляються слова. Адже саме з наслідування тварин маленькі діти починають вивчення рідної мови в будь-якій країні. Цікаво, що розмова тварин залежить від фонетики мови.

Як «кажуть» тварини?

Незважаючи на те, що вимова тваринами звуків однакова, людина може почути їх по-різному. Це залежить від слухової звички. Наприклад, для китайської мови характерна наявність різних висот, які вони легко відрізняють. В арабській мові існують затверджені та незатверджені звуки. Усе це призводить до того, що відтворення тваринних звуків для кожної країни буде різне.

Також на звуконаслідування впливає і фонетичний лад мови. Наявність дифтонгів, чітка «р» – все це дозволяє утворювати різні звуки тварин. Наприклад, гавкіт собаки (der Hund) англійською «bow-bow», а німецькою – «wau-wau». Цікаво, що при цьому людина, яка не обертається в конкретному мовному середовищі, відразу не зможе сказати, яка ж тварина справила той чи інший звук.

У Німеччині кішки (die Katze) нявкають (miau). Якщо ви власник кішки, щоб її покликати, потрібно сказати «Mitzi-Mitzi». Так само ситуація і з фермерськими тваринами. Наприклад, вівця (das Schaf) вимовляє звук mäh, а коза (die Ziege) каже meck-meck.

З диких тварин слід відзначити вовка (der Wolf), який говорить auuu. Гарчання у багатьох диких тварин передається звуком roaar. Так, наприклад, кажуть тигри (Tiger), леви (ein Löwe), гепарди (Gepard).

Розглянемо, як німецькою називають деяких комах і птахів:

  • папуга (Papagei);
  • метелик (Schmetterling);
  • сова (Eule);
  • бджола (Biene);
  • страус (Strauß);
  • качка (Ente);
  • гусениця (Raupe).

У Німеччині тварини часто зустрічаються в загадках, тому варто розуміти не тільки переклад, а й характеристику кожного окремого виду.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися