Штрафи в Німеччині

штрафы в германии 2Штрафи за порушення правил, закону і норм життя передбачені в кожній цивілізованій державі. Вони можуть бути різними, залежно від тяжкості та виду правопорушення.

Штраф являє собою грошову суму, що сплачується особою до відповідного органу, якщо вона порушила ним встановлені закони або правила певної держави. Німеччина не виняток, а країна – чітке дотримання законів, для цього тут часто застосовуються штрафи. Сьогодні ми постараємося зупинитися на найпоширеніших і незвичних видах штрафів.

Каталог штрафів у Німеччині досить великий, їхні розміри постійно підвищуються. Найсуворіше в ньому карають за перевищення швидкісного режиму 50 – 400 євро. За перешкоджання руху екстреної допомоги 50 євро. Якщо автомобіль перешкоджає руху екстреної служби, то штраф становитиме 100 євро. Якщо ви експлуатуєте аварійну смугу руху, то вам загрожує штраф 200-300 євро і заборона водіння на 30 днів. Штраф за сміття також є одним із найпоширеніших у Німеччині видів штрафів.

У Німеччині дбають про екологію та навколишнє середовище, тому штрафи можуть коливатися від 30 євро до 2500 євро. Тому сміття слід сортувати, вивозити в спеціалізовані пункти прийому, а також замовляти забір сміття в спеціалізованих службах. Доглядати за собакою – це правило, згідно з яким, вигулюючи собаку, ви повинні мати з собою мішок, для того, щоб збирати екскременти вашого пса.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися