Нові звички німецьких мігрантів

Новые привычки немецких мигрантов 2-min

Після переїзду до Німеччини – країни пунктуальності та порядку – поява нових звичок не дивна. Багато хто асимілюється довго, а деякі відразу підкоряються новому порядку. Ряд звичок довго входять у життя, а деякі миттєво.

Головні звички німців

Культурні особливості німців полягають у таких моментах:

  • Економія. У Німеччині не прийнято даремно витрачати ресурси, тому нерозумне використання води та тепла припиняється. Наприклад, під час чищення зубів закривається кран, а душ приймається дуже швидко. Це пов’язано з тим, що існують ліміти витрати води і за перевитрату нараховуються чималі гроші. Також потрібно економити тепло та не відкривати вікна при батареях, що працюють. У них є вбудований датчик, через який повітря нагріватиметься до встановленої температури.
  • Стосовно їжі. Особливу увагу в Німеччині приділяють хлібу, який може замінити повноцінну вечерю чи обід. Виготовляють німецький хліб із цільного зерна, наприклад, гречаного борошна. Зверху можна покласти різну начинку. На вечерю взагалі заведено їсти лише бутери – для німців це цілком нормально та ситно. Тут так годують навіть дітей із моменту, коли вони готові їсти зі спільного столу. Крім хліба німці п’ють багато кави – звичного чорного та зеленого чаю практично немає. Проте гостинні господарі можуть запропонувати трав’яний.
  • Сервірування. Німці люблять гарне та правильне сервірування столу. Зазвичай на столі можна знайти різні види ножів, необхідний набір столових приладів та тарілок.
  • Сортування сміття. Здавання пляшок, розподіл сміття за складом, місткість для компосту – це те, з чим живуть німці. На вулиці також стоять контейнери для сортування.
  • Шанобливе ставлення до тварин. Німці ставляться до тварин з розумінням до їхніх потреб та здоров’я. Собак виховують з німецькою незворушністю, знижують голос у присутності будь-якої сплячої тварини – все це норма для мешканців Німеччини.
  • Стриманість. Емоційна холодність німців – це результат тривалого виховання, яке впливає навіть на іноземців. Місцевих жителів складно побачити під час стрибків від великої радості. Вони не підпускають дуже близько малознайомих людей та дотримуються дистанції в особистих межах.
  • Спортивна підкованість. Німці – нація, яка любить спорт. Причому не лише дивитись, а й особисто ним займатися. Цьому сприяє велика кількість безкоштовних спортмайданчиків та велосипедних доріжок у країні.
  • Постійна прохолода. Звичка не сильно прогрівати приміщення навіть у холодну пору року з’являється змалку. Тут не заведено мати теплу підлогу, а батареї вмикають пізно. Нормальна температура у приміщенні близько 18-22 градусів.

Звичайно, це не всі культурні особливості в Німеччині – їх набагато більше. Дізнатися решту можна лише після глибокого занурення у середовище корінних німців.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися