Пошук роботи в Німеччині: рекомендації досвідчених шукачів

job search 2-min

Знайти хорошу роботу у Німеччині прагне будь-який мігрант. Це стабільний високий заробіток, перспектива професійного розвитку та можливість швидше адаптуватися до нових умов життя. Але під час пошуку потрібно докласти чимало зусиль, щоби отримати роботу мрії. Розглянемо, на що звернути увагу претенденту та як подолати можливі підводні камені.

Без гарного знання німецької мови претендувати на високооплачувану роботу досить важко. Різні спеціальності вимагають певного рівня знань, тому розпочати навчання потрібно якомога раніше до запланованого переїзду. Наприклад, з курсу А2 в онлайн-школі Аура. Якщо ви давно вивчали німецьку мову та хочете оновити знання, пройдіть інтерактивний тест для розуміння свого рівня на цей момент.

Як влаштуватися на роботу в Німеччині: з чого почати?

Переїзд до Німеччини та пошуки роботи – це насамперед отримання документів, очікування та витрати. Часто саме цей аспект лякає тих, хто переїжджає. Однак, якщо у вас вже достатній рівень німецької мови, то можна пошукати віддалені вакансії. Це підходить для здобувачів спеціальностей із наступних сфер:

  • маркетинг;
  • ІТ;
  • міжнародні відносини;
  • фінанси;
  • бізнес.

Цілком можливо, що потрібні знання не тільки німецької, а й додаткової мови. Такі фахівці високо цінуються та їхня заробітна плата відповідає навичкам. Наприклад, практично у всіх зазначених вище сфер необхідне знання не лише німецької, а й англійської мови.

Розпочати пошук роботи можна на німецькому сайті з вакансіями з обраної спеціальності. Щоб влаштуватися на роботу в Німеччині українцю, необхідно розпочати пошук на сайтах Visual Meta або HitFox. Також велика кількість вакансій на порталі Linkedin. Найчастіше для роботодавця необхідно скласти мотиваційний лист та заповнити анкету. Далі у плані співбесіда, за результатами якої буде ухвалено рішення про прийняття на посаду.

Цікаво: За наявності трудового договору з німецькою фірмою претендент може після приїзду відразу отримати Blue Card. Цей документ дозволяє легальне перебування у країні та використання всіх прав мігранта.

job search 3-min

Співбесіда: як не провалити?

Варто зазначити, що навіть наявність хорошої освіти та ідеальні відгуки від минулих роботодавців не можуть гарантувати отримання посади. Особливо при подачі резюме до невеликих компаній-стартапів. Важливий етап співбесіди – показати, що претендент дійсно хоче працювати в цій компанії. Також необхідно вміти знаходити нестандартні вирішення проблем.

Дуже важливо розуміти специфіку таких невеликих компаній у Німеччині. Всі співробітники повністю віддаються проекту й найчастіше проходять довгий шлях у команді проекту, розвиваючись разом із ним. Якщо ви хочете залишитися й у вас є цікаві ідеї для цього бізнесу, тоді велика можливість отримати позитивну відповідь від роботодавця.

Факт: Іноземці можуть перебувати у країні лише на підставі виданої візи. Для отримання документа необхідно одразу уточнити у роботодавця після позитивної співбесіди процедуру отримання візи. Цей процес може зайняти кілька тижнів або місяців, протягом яких потрібно упорядкувати документи.

Розуміти німецький гумор, самостійно робити покупки та дізнаватися про особливості країни допоможе знання мови на рівні А2. Ви можете почати своє навчання прямо зараз в онлайн-школі Аура. Напишіть на пробний урок на нашому сайті.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися