Цікаві пам’ятки міста Бремен у Німеччині

Bremen 2-min

На північному заході Німеччини розташувалося портове місто Бремен. Воно входить до складу однойменної федеральної землі разом із містом Бремерхафен. Дуже багато будівель біля Бремена досить древні, бо саме місто було засноване у далекому 787 році. У цій статті ми розглянемо, на які пам’ятки Бремена (Sehenswürdigkeiten in Bremen) варто звернути увагу мандрівникові.

Вирішили об’їздити всі цікаві та приголомшливі місця Німеччини? Тоді вам не обійтися без знання німецької на рівні А2. Це достатній словниковий запас, щоб самостійно знайти дорогу або спитати її у перехожого. Також ви зможете легко почуватися на екскурсіях. Пройдіть наш тест, щоб дізнатися свої знання та почати підготовку в онлайн-школі Аура прямо зараз!

Бременські музиканти (Die Bremer Stadtmusikanten)

Однією із найпопулярніших туристичних знахідок у Бремені є пам’ятник Бременським музикантам. Ця скульптура була створена в 1953 році Герхардом Марксом з відсиланням до твору братів Грімм. За традицією, скульптуру повинні відвідати ті, хто бажає загадати заповітне бажання. Також можна кинути монетку в розташований поруч люк та прослухати співи бременських музикантів.

Бременська ратуша (Bremer Rathaus)

Багато хто вважає ратушу серцем німецького Бремена. Це не випадково, адже саме вона є яскравою пам’яткою, куди прямують багато гостей міста. Будівля споруди відноситься до XV століття та зберегла свою пишність і до сьогодні. Варто зазначити, що її використовують за призначенням навіть зараз.

Унікальність будови в тому, що її первісним стилем було обрано німецьку готику. Однак надалі ратуша була реконструйована у стилі везерського ренесансу, яким захоплювалися за часів Середньовіччя. Сьогодні будівля перебуває під захистом ЮНЕСКО.

Ринкова площа (Marktplatz)

Центральна площа Бремена виконана у стилі ренесансу та бароко, що робить це місце привабливим для туристів та любителів старовини. Саме тут можна знайти безліч інших визначних пам’яток – старовинну торгову палату Шюттінг, статую Роланда та ратушу. Варто зазначити, що ринкова площа вважається найбільшою в Європі.

Беттхерштрассе (Böttcherstraße)

У Бремені причаїлася невелика вуличка близько 100 метрів, де сталося безліч подій. Не всі вони мають позитивний вектор спрямованості. Наприклад, у першій половині XX століття саме звідси розпочиналася вся націонал-соціалістична пропаганда. Сьогодні ж Беттхерштрассе вважається головною вулицею Бремена, щоправда, неформально. Тут можна подивитися цікаві фасади будинків, казкові скульптури та Будинок із дзвоном.

Набережна Шляхте (Schlachte)

Бремен – портове місто, тому багато чого тут крутиться навколо туризму, моря та перевезень. Кожен гість, який любить морські прогулянки, може відвідати набережну Шляхта та помилуватися її видами. У гавані набережної безліч човнів, на яких можна просто покататися, або ж взяти екскурсією у супроводі гіда.

Після цього можна прогулятися старими портовими кварталами та відчути на собі дух старовини. У деяких місцях можна відчути себе по-справжньому у минулому.

Bremen 3-min

Пивоварня Бекс (Brauerei Beck)

Як відомо, найкраще пиво виробляють у Німеччині. І якщо ви дістанетеся до набережної Шляхти, не забудьте зайти до пивоварні Beck`s. Туристам пропонують не просто екскурсії, а ще й дегустацію щойно звареного ароматного пива. Також там можна дізнатися про те, як розвивалося пивоваріння, переглянути музей та вивчити процес приготування хмільного напою.

Національний парк Гарц (Nationalpark Harz)

Неподалік Бремена розташований національний парк Гарц, де мандрівники можуть відчути містичну атмосферу давніх таємниць. Навіть влітку вершини гір оповиті туманом, що надає якогось потойбічного вигляду всієї місцевості. Туристи можуть пройтися неймовірними сталактитовими печерами або купити квиток на старовинний паровоз. Він провезе через парк старовинною вузькоколійкою, яку на початку минулого століття використовували для перевезення руди.

Якщо ви вирішили відвідати пам’ятник Бременським музикантам у Німеччині або з’їздити на ринкову площу та подивитися ратушу, тоді лексика рівня А2 допоможе насолодитись подорожжю у повному обсязі. А збільшити свій словниковий запас можна під час уроків у школі Аура.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися