Які книги підходять для вивчення німецької на різних рівнях?

Bücher zum Deutschlernen 2-min

Читання літератури мовою оригіналу – це хороший спосіб підвищити рівень знань. Існує досить велика кількість книг німецькою для початківців, які адаптовані для іноземних студентів. На наступних рівнях німецької мови В1-В2 для практики можна використовувати складніші тексти класиків або сучасну літературу. У цій статті ми розглянемо різну літературу німецькою, яку можна запропонувати студентам для різних курсів навчання.

Хочете підвищити рівень своєї німецької мови до В1 перед поїздкою, відповіддю на вподобану вакансію або для можливості читати класиків в оригіналі? Онлайн-школа Аура пропонує сучасні ненудні методики навчання на групових заняттях та професійних викладачів з великим досвідом роботи. З нами ви зможете досягти поставлених цілей у дуже короткий термін.

Не знаєте, як перевірити свої знання німецької онлайн? Пройдіть зручний інтерактивний тест і точно визначте свій рівень.

Прості адаптовані книги німецькою

Новачкам, які тільки починають вчити німецьку мову, читати художню літературу без адаптації досить складно. Різноманітна лексика, велика кількість нових слів, важкі конструкції речень – усе це знижує швидкість перекладу. Тому на початковому рівні А1-А2 краще використовувати адаптовані книги німецькою, казки для дітей або прості тексти.

Розглянемо рекомендовану літературу для початкових рівнів:

  • «Попелюшка». Це всім відома казка про бідну дівчинку, мачуха якої завдає їй чимало неприємностей. Твір у німецькому варіанті доволі простий для розуміння: короткі речення, нескладна лексика, відсутність важких речень. Студент може обрати дитячу книжку німецькою мовою в повній або скороченій версії.
  • «Пригоди барона Мюнхгаузена». Оповідання німецького письменника Рудольфа Еріха Распе вирізняються доступністю навіть для новачків. Слід обирати книжку, де присутні пояснення та можливість закріпити нові мовні конструкції.
  • «Пригоди Тома Сойєра». Захоплива історія від знаменитого письменника Марка Твена. Розповідає про непросте життя підлітка 40-х років XVIII століття. У ній немає складних конструкцій, усі думки викладені простою дитячою мовою. Саме тому книга підходить для студентів рівня А2.

Загалом, під час вивчення німецької можна обрати адаптовані книжки багатьох знаменитих письменників. Головна мета такої літератури – передати суть сюжету простими словами. З кожним новим рівнем книги відрізняються за складністю. Це робить можливим вивчення німецьких текстів для початківців та студентів з досвідом, що допомагає збільшувати необхідний лексичний запас із часто вживаних слів.

Книги німецькою мовою для просунутих рівнів

Студенти, які перейшли на рівні В1-В2, можуть обирати складніші німецькі книжки. Нижче буде представлені популярні твори на німецькій мові, за допомогою якої можна значно збагатити словниковий запас:

  • «Маленька відьма». Книга написана письменником Отфрідом Пройслером, з якої можна дізнатися про пригоди дівчинки-відьми. У тексті досить багато розмовних зворотів й нових слів, які можна використовувати у своєму мовленні.
  • «Маленький принц». Казка написана відомим французьким письменником Антуаном де Сент-Екзюпері. Читач зануриться у фантастичний світ маленького хлопчика та його думок під час подорожі з планети на планету. Книжка німецькою мовою дасть змогу дізнатися безліч цікавих зворотів та потренувати навички міркування.
  • Твори Еріх Марії Ремарк. Німецький автор, книги якого перекладені різними мовами. Цілком імовірно, що такі знамениті твори як «Тріумфальна арка» або «Три товариші» були вже прочитані рідною мовою. Тепер є можливість прочитати його книги німецькою мовою в оригіналі. Конструкції речень у кожному романі доступні для розуміння, завдяки відсутності довгих та незрозумілих висловлювань.
  • «Замок». Твір відомого німецького письменника Франца Кафки, який так і не був дописаний. На даний момент роман публікують у тому вигляді, в якому його залишив автор. Як і будь-який твір Кафки, “Замок” вирізняється оригінальністю та туманністю думки. Роман краще читати на рівні німецької В2.
  • «Після тебе». Сучасний твір, написаний автором Джоджо Мойєс. Текст дуже легкий та зрозумілий. Сюжет розповідає про життя молодої дівчини та її пригоди.

Обравши для читання книги німецькою мовою, їх можна купити в паперовій версії або завантажити на спеціальних ресурсах. Перевагою звичайної книги є можливість робити позначки та закладки.

Варто врахувати, що якщо ви хочете добре підтягнути свій рівень німецької до В1, одного читання буде недостатньо. Заняття з викладачем у групах або індивідуально в школі Аура значно прискорять процес. Також це гарна можливість вчитися у професіоналів без помилок.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися