Як легко почати говорити німецькою мовою?

sprechen, hersagen, reden, sagen 2-min

Іноді при досить високому рівні граматики в німецькій мові дуже важко почати говорити. На це можуть впливати різні чинники, наприклад, недостатньо гарна вимова або страх сказати щось не так. У цьому випадку потрібно запам’ятати, що вивчення будь-якої мови насамперед передбачає отримання розмовної навички. Усі студенти прагнуть навчитися розмовляти так, щоб їх не відрізняли від носіїв. Якщо у вас з’явилася така проблема, давайте розберемося, як почати говорити німецькою.

Не знаєте, як поліпшити розмовну німецьку до прийнятного рівня В1? Єдине, що допоможе в цьому випадку, це багато практики. Тільки так ви навчитеся спокійно вимовляти фрази, не переживаючи, що вас не зрозуміють. А якщо ви хочете продовжити навчання з викладачем, тоді для початку пройдіть наш інтерактивний тест. З його допомогою ви дізнаєтеся свій рівень просто зараз.

sprechen, hersagen, reden, sagen 3-min

Алгоритм отримання навички говоріння

Почати говорити не запинаючись – це досить важке завдання для початківців у вивченні німецької мови. Дуже важливо навчитися відчувати слова власним язиком та на слух під час свого мовлення, ніж безліч разів відпрацьовувати беззвучну вимову. Щоб подолати цей бар’єр, скористайтеся такими рекомендаціями:

  • Проговорюйте вголос слова. Під час виконання будь-яких вправ необхідно їх промовляти. Наприклад, якщо ви робите письмові завдання, читайте їх голосно та чітко. Під час прослуховування аудіо повторюйте слова за диктором, враховуючи інтонації, наголоси та вимову. Усе це дасть змогу навчитися відчувати слова і надалі ви перестанете турбуватися про те, як почати речення.
  • Робіть записи. Під час прослуховування аудіо виписуйте незнайомі слова та промовляйте їх вголос. Надалі ви можете просто перечитувати щодня всю записану лексику, а також тренувати пам’ять. Додатково можна ввести вправу з вигадуванням фраз із записаними словами. Щоразу обирайте різні ситуації, щоб урізноманітнити лексичний запас.
  • Не поспішайте. Якщо ви дійсно хочете навчитися говорити німецькою мовою, то поспішати не варто. Вона досить складна, тому на початковому етапі важливо запам’ятати вимову всіх звуків у різних комбінаціях. Ви маєте навчити свій мовленнєвий апарат легко вимовляти німецькі слова. Для цього потрібен час.
  • Говоріть просто. Не намагайтеся будувати складні речення, якщо ви ще не вмієте цього робити. Почніть із простих фраз. Розбивайте довгі речення, які формуються у вашій голові рідною мовою, на дуже прості. Такий підхід дасть змогу швидше навчитися говорити, адже зникне страх потрапити в неприємні ситуації зі складними реченнями.

Якщо ви досі так і не зрозуміли, як говорити німецькою, тоді запишіться на курс В1 в онлайн-школу Аура. Тут ви зможете знайти досвідчених співрозмовників, а також навчитися розмовляти з гарною вимовою та правильними реченнями.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися