Містичні місця у Німеччині

Mystic - 1-min

Німецька земля багата на легенди та містичні історії, що сталися у минулому та відбуваються зараз. Монстри, примари, чаклуни – всіх їх можна знайти у таємничих закутках Німеччини. Щороку сотні туристів приїжджають до країни відвідати моторошні місця та на собі відчути їхню атмосферу. Цікавитесь старовинними та містичними будівлями та місцями, де можна полоскотати нерви? Тоді читайте цю добірку.

Якщо ви хочете побачити Німеччину з іншого боку та урізноманітнити свої будні, тоді вибирайте відвідати по одному містичному місцю за раз. Дізнатися приховані таємниці та старовинні легенди можна з рівнем А2.

Почати вивчення німецької можна прямо зараз. Для цього пройдіть інтерактивний тест та визначте свій рівень.

Які дивні місця є у Німеччині?

Територія Німеччини має дуже давню історію. За старих часів тут відбувалися різні події, які згодом набули статусу містичних. Сьогодні у багатьох куточках Німеччини можна знайти незвичайні та таємничі будови, від яких віє паранормальним. Розглянемо їх докладніше.

Beelitz-Heilstätten

Біля Берліна розташований старий туберкульозний диспансер Беліц-Хайльштеттен. Це просто величезний комплекс із 60 будівель. Його зовнішній вигляд явно не для людей зі слабкими нервами. Занедбані будівлі, які порослі травою, похмурі графіті вуличних художників перетворили диспансер на досить моторошне місце. Любителі містики навіть стверджують, що серед трави можна побачити загадкові образи.

Цікавий факт: Саме у цьому диспансері проходив лікування у 1916 році Адольф Гітлер.

Der Blutturm

Місто Нойс відоме середньовічною спорудою з досить неприємною історією – кривавою вежею. За старих часів споруда використовувалася як місце для страти й тортур тих, кого звинувачували в чаклунстві. Зараз відвідувачі можуть спуститися до підвалу та самостійно побачити три вкручені залізні кільця. Саме до них приковували звинувачених для допиту.

Burg Frankenstein

Вивчаючи містичні місця землі, можна відвідати замок Франкенштейна у Німеччині. Він розташований неподалік містечка Дармштадт. Саме до цього замку приїжджала Мері Шеллі під час написання однойменного роману.

За легендою, яку письменниця почула від місцевих жителів, у минулому у замку жив алхімік Йоган Конрад Діппель. Для своїх експериментів він використовував викопані із могил останки. Є думка, що одного разу йому вдалося оживити мерця.

Сьогодні вважається, що замок має високий рівень паранормальної активності. Ночами в коридорах можна почути зловісний шепіт невідомого.

Mystic - 3-min

Waldniel Schule

До дуже дивних місць можна зарахувати Вальднільську школу. Вона була збудована до початку Першої світової війни. На той час у школі утримувалися діти-інваліди, багатьох з яких місцеві ескулапи використовували для експериментів. Школу закрили лише після закінчення Другої світової війни.

Сьогодні відвідувачі цього місця стверджують, що в тиші можна почути дитячі крики з минулого.

Gespensterwald

Серед моторошних містичних місць виявився «ліс привидів». За легендою йому понад двісті років та з його приводу ходить безліч легенд. Місцеві жителі не рекомендують залишатися в лісі на ніч, але прогулятися сутінками цілком можливо.

Rakotzbrücke

Паранормальні місця у Німеччині – це не лише замки. У саксонському містечку Габленц над озером розташований справжній міст диявола. Згідно з легендою, саме він й побудував його. Точніше, допоміг побудувати. Коли архітектор не встигав зробити міст учасно, він викликав диявола. Звичайно, допомога була не безкоштовною – йому потрібна була душа першого, хто пройде мостом. Хитрістю на нього заманили собаку та він залишився без нагороди. В люті він кинувся у воду.

Архітектурна унікальність моста полягає у його ідеальній вигнутості. Якщо дочекатися певного рівня води в озері, то у відображенні буде видно коло з будь-якого місця спостереження. Але незважаючи на красу, місцеві жителі не рекомендують ходити мостом. Є думка, що через округлість він утворює портал у невідомі землі.

Untersberg

Одне з найзагадковіших місць на землі – це гора Уінтерсберг, розташована біля міста Зальцбурга. Її існування овіяне містицизмом та давніми переказами. Вважається, що всередині гори глибоким сном спить Карл Великий. Йому судилося прокинутися, коли його борода тричі обійдеться навколо столу. Також у цей момент над горою мають припинити літати ворони. Люди, які вірять у цю легенду, чекають уже триста років.

Містики нашого часу вважають, що гора відноситься до паранормальних місць у світі. У минулому король Карл міг потрапити до тимчасової пастки чи порталу в іншу реальність. Можливо, він прожив там інше життя. А може, час там тече по-іншому, і король справді повернеться.

Як видно, якщо ви хочете відвідати одне з наймістичніших місць у світі, не обов’язково летіти до Бермудського трикутника. Досить прогулятися Німеччиною та поринути в атмосферу давнини та містицизму. Щоб дізнатися більше інформації, потрібно знати лексику лише на рівні А2.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися