Практичні рекомендації щодо німецької

практические рекомендации по изучению немецкого 2Вивчення будь-якої іноземної мови потребує значних зусиль з боку учня. Проте багаторічна практика допомогла сформувати деякі правила, здатні полегшити процес здобуття знань. Учень може використовувати їх по одному або всі разом, залежно від бажаного результату.

Ключові рекомендації новачкам

Для тих, хто тільки ступив на шлях здобуття нових знань у німецькій мові, важливо ні на мить не відступати від наміченої мети. А допомогти цьому зможуть такі рекомендації:

  • Віра в себе. Знання, що все неодмінно вийде, важливе у будь-якому починанні. Для підкріплення власної впевненості вивчайте чужі історії успіху. Заглибтесь у їхній шлях і візьміть для себе найголовніше. Підпишіться на канали поліглотів та досліджуйте їх методику.
  • Німецька як хобі. Отримуйте задоволення від вивчення мови. Не варто напружуватись, завчаючи нові слова та граматику – кожна дія має бути з насолодою.
  • Перерви. Не варто весь день займатися тим самим. Читайте, гуляйте і спілкуйтеся, дивіться відео, переписуйтесь німецькою протягом дня в невеликій кількості.
  • Знайомство з іноземцями. Знайдіть собі партнера для вивчення німецької мови. Це може бути група в соціальних мережах, спеціальний мовний портал або спеціалізований чат. Обов’язково дотримуйтесь всіх правил безпеки, якщо маєте намір наживо зустрітися з німцем.
  • Дотримання балансу. Поступово використовуйте різні навички для відточування німецької. Для читання використовуйте друковані чи електронні книги, для аудіювання – весь онлайн-асортимент мережі, для мови – живе спілкування.
  • Виправлення. При роботі з викладачем слід уважно стежити за його рекомендаціями та виправленнями в домашньому завданні або на уроках. Завдяки таким нюансам можна побачити прогалини у вивченні мови.
  • Зошит для записів. Виберіть максимально зручний для себе формат зошита або навіть блокнот, який завжди можна носити із собою. Туди слід записувати всі незнайомі слова, фрази, висловлювання. По суті, будь-яке читання книги або перегляд фільму німецькою не повинно обходитися без зошита для записів.
  • Реакція на помилки. Виправити помилку, зроблену у домашньому завдання, це правильно. Але корити себе за неї вже не треба. Пам’ятайте, що помиляються всі, тому не варто витрачати свій час на порожні переживання.
  • Взаємодія з німецькою. Навколо вас має бути багато німецького, щоб він став звичною та знайомою формою спілкування та взаємодії. Наприклад, можна змінити мову на телефоні або перемикати на німецьку веб-сайти для перегляду.
  • Подорожі. При навчанні дуже важливим є знаходження в мовному середовищі. Саме тому варто побувати у Німеччині. Це дозволить познайомитися з новими людьми, перестати боятися вимовляти фрази та навчитися новому. Звичайно, краще деякий час попрацювати та пожити в країні, але якщо це неможливо, тоді можна поїхати під час відпустки.

Як видно, для отримання результату у вивченні мови підійдуть будь-які дії. Рекомендується вибрати те, що підійде в даний момент для виконання.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися