Справжній німецький подарунок: що привезти з подорожі

Present - 2-min

Жителі Німеччини досить практичні у всьому та навіть у сувенірах. У магазинах продаються речі, які можна використовувати, а не просто по приїзді поставити на полицю. А якщо заглянути у фірмовий магазин, то можна стати власником справді якісного продукту. Отже, що привезти з Німеччини корисного – читайте у цьому матеріалі.

Пивні кухлі, дрезденський сир, яблучне вино та франкфуртська порцеляна – особливі сувеніри з різних регіонів країни. Їх легко купити самостійно зі знанням німецької на рівні А2. Якщо ви вирішили вивчати мову, тоді пройдіть простий тест для оцінки своїх знань.

Що купити в Німеччині: приємні та корисні сувеніри

Кожен німецький регіон має свої традиції, що формувалися століттями. Тому турист обов’язково зможе знайти добрі сувеніри з Німеччини, які сподобаються.

Їжа

Одним із найбільш жаданих німецьких сувенірів вважаються певні види їжі. Розглянемо докладніше:

  • Шоколад. Одним із найкращих видів шоколаду виробляють у Німеччині. Саме тут відкрито безліч фабрик, які пропонують різні смаки та види ласощів. Наприклад, популярним є шоколад Hachez, Riter Sport, Halloren Schokoladenfabrik AG.
  • Гірчиця. Баварська гірчиця – родзинка німецької кухні. Найкраще її готують у Нюрнберзі та Мюнхені. Вважається, що місцеві кухарі обрали найкращий рецепт для приготування цієї приправи.
  • Сири. У країні виготовляють високоякісні сири різних сортів. Один із найзнаменитіших – баварський блакитний. Має своєрідний кислуватий смак і дуже нагадує паштет.
  • Ковбаски. У кожному регіоні ковбаски готують за особливим рецептом. Наприклад, у тюрингські додають лише нежирну свинину, часник та кмин. Для обсмажування використовують гриль.

Алкоголь

Також у Німеччині великий асортимент алкоголю:

  • Пиво. Країна славиться марками якісного пива. Серед туристів популярні такі види хмільного напою як Paulaner, Hacker-Pschorr, Hofbrau.
  • Лікер. У Німеччині є свій вид лікеру Jagermeister, який виготовляють лише тут. У його складі дуже багато компонентів, наприклад, цитрусові трави.
  • Eiswein. Це крижане вино, яке на думку туристів найкраще готують саме у Німеччині. Купувати такий алкоголь потрібно у спеціальних магазинах.

Посуд

У Німеччині є свої бренди якісного посуду, який люблять купувати туристи. Розглянемо докладніше:

  • Місткість для пива. Це може бути кухоль або келих. Дуже популярний літровий кухоль Maßkrug, який може бути виготовлений зі скла, кришталю або кераміки. Але найголовніше – вона вміщує літр пива за один раз.
  • Порцелянові вироби. У Німеччині працює найстаріша мануфактура в Європі, яка виробляє мейсенську порцеляну. Це якісні вироби, здатні перетворити звичайну вечерю на розкішну.

Present - 3-min

Різдвяна атрибутика

Потрапивши до Німеччини на Різдво, можна розгубитися від великої кількості пропозицій на місцевих ярмарках. Але найбільш особливими атрибутами вважаються:

  • Дрезденський штолен. Це обов’язкові різдвяні ласощі, які довго не псуються. Структура випікання така, що довге лежання тільки покращує його смак.
  • Пряники. У кожному регіоні Німеччини свої особливі пряники на Різдво. Яку випічку тільки не побачити в цю пору року – розмальована, марципанова, прямокутна чи кругла.
  • Скляні ялинкові іграшки. Найпопулярнішою компанією, яка їх виготовляє, є Krebs Glas Lauscha. Це дорогі прикраси без зайвої химерності, але з домашнім затишком.

Пошук сувенірів у Німеччині може зайняти кілька годин, адже перед Різдвом відкривається безліч крамниць та ярмарків. Знання німецької на рівні А2 допоможе самостійно прогулюватися магазинчиками та вибирати сувеніри, що сподобалися.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися