Традиційні німецькі страви: свинячий шніцель

Schnitzel 2-min

Ніжне та соковите м’ясо з хрусткою скоринкою, що має неймовірний аромат спецій – це той справжнісінький німецький шніцель. Його популярність у Німеччині така велика, що практично в кожному закладі можна замовити цю смакоту. Готують його зовсім різними способами, проте м’ясна основа та панірування для створення скоринки залишається незмінною. У цій статті ми дізнаємося, що таке шніцель та як правильно його приготувати.

Подорож Німеччиною неможлива без знайомства з гастрономічними вишукуваннями національної кухні. Щоб замовити свинячий шніцель на сковороді або запашну баварську ковбаску, знадобиться лексика рівня А2. Записуйтесь на урок онлайн-школи Аура та професійні викладачі допоможуть швидко вивчити ази, шляхом правильної побудови навчання.

Смачний шніцель: особливості різних варіацій

Слово der Schweineschnitzel або шніцель має дуже просте походження, адже його поява відповідає існуючому в німецькій мові правилу комбінування. У цьому випадку об’єднали два іменники «скибочка» та «свиня». Річ у тім, що в Німеччині основним видом м’яса, яке вибирають для приготування, є свинина. Її відрізають скибками, як для звичайної відбивної. Однак у більшості випадків шматок свинини не пом’якшують молотком, а засмажують одразу як є.

Цікаво: Історично склалося так, що шніцель вважається національною стравою не лише сучасної Німеччини. Наприклад, сусідня Австрія цілком успішно готує «шніцель по-віденськи» з найніжнішої телятини. А ось Німеччина практично завжди вибирає соковиту свинячу корейку.

У сучасній німецькій кухні вже давно існує безліч рецептів шніцеля. Цю страву можна готувати з різних сортів м’яса, наприклад, індички, яловичини чи курки. Також м’ясо можна відбити або навіть порубати. У Берліні взагалі готують шніцель із коров’ячого вимені. Однак більшість німців все ж таки обирають свинину, як їхні предки.

Цікаво: Приготування м’яса подібне до німецького шніцелю існує й в інших країнах. Наприклад, в італійській кухні використовують телятину та готують «котлету по-міланськи», у США з яловичини готують «стейк по-сільському», а в Японії роблять «тонкацу». В Україні популярні свинячі відбивні у клярі.

Schnitzel 3-min

Як приготувати шніцель зі свинини: оригінальний рецепт

Приготування шніцелю починається з вибору м’яса. Щоб отримати ідеальну страву, необхідно брати лише свіжий продукт. Для цього рецепту візьміть соковиту та ніжну свинячу корейку.

Отже, які інгредієнти необхідні для шніцелю зі свинини на сковороді:

  • Свинина (Schweinefleisch) – 600 грам.
  • Яйце (Ei) – 1 штука.
  • Пшеничне борошно (Weizenmehl) – 2 столові ложки.
  • Вершкове масло (Butter) – 4 столові ложки.
  • Рослинна олія (Pflanzenöl) – 2 столові ложки.
  • Панірувальні сухарі (Paniernrösel) – 1 столова ложка.
  • Вода (Wasser) – 1 столова ложка.
  • Сіль (Salz) – за смаком.
  • Чорний перець (Schwarzer Pfeffer) – за смаком.
  • Додатково можна додати часник (Knoblauch), паприку (Paprika), цибулю (Zwiebel).

Процес приготування

  1. Підготуйте продукти для маринаду. Натріть часник та цибулю, щоб вийшла однорідна суміш.
  2. Наріжте м’ясо порційними шматками – товщина не більше 1,5 см. Далі кожен шматок потрібно добре відбити молотком.
  3. Натріть готові шматочки м’яса невеликою кількістю меленого перцю, а потім сумішшю з цибулі та часнику.
  4. Складіть підготовлене м’ясо в ємність та помістіть у холодне місце на 15-60 хвилин.
  5. Приготуйте кляр. Для цього з’єднайте яйце та воду, а потім збийте до однорідної суміші.
  6. Підготуйте панірування. В окремі ємності додайте борошно та великі панірувальні сухарі з багету. Останні необхідно змішати із сіллю.
  7. Обсмажте шніцель. Для отримання пухкої та хрусткої панірувальної оболонки м’ясо потрібно помістити у борошно, кляр та подрібнені сухарики. Далі треба викласти заготовлений шматок на розігріту сковороду та обсмажити до хрусткої скоринки.

По суті, свинячий шніцель готовий. Обсмажені шматочки потрібно покласти на деякий час на папір – так ви зможете позбутись зайвої олії. А щоб зробити шніцель соковитішим, після приготування його можна потушкувати в ароматному вершковому маслі на сковороді. Шніцель із зеленню подають одразу після приготування, щоб він був гарячим. За бажанням додають гарнір.

Незважаючи на те, що тепер ви знаєте, як готувати шніцель зі свинини, краще скуштувати цю страву на батьківщині її походження. Для вільного спілкування у ресторані чи кафе знадобиться знання німецької на рівні А2, яку можна почати вивчати на курсах школи Аура.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися