Вивчення казок німецькою мовою або починаємо розуміти прості тексти

Kindermärchen 2-min

У Німеччині існує велика кількість місцевих дитячих казок, які читають на ніч молодшому поколінню. Вони прості для розуміння та в них описані різні поняття, які будуть корисні для студентів. Перевагою такого підходу є те, що замість казки у звичайній книзі можна вибрати аудіоформат. У цьому випадку ви зможете дізнатися багато нових слів та потренувати навичку аудіювання. Які казки варто вибрати новачкові – читайте у цьому матеріалі.

Якщо ви хочете вивчити більше слів та мовних зворотів, почніть навчання з німецькими казками в онлайн-школі Аура на курсі А2. За допомогою народної творчості ви навчитеся правильно будувати речення та розповідати про себе простими словами. Вивчали німецьку мову дуже давно та хочете її згадати? Пройдіть наш інтерактивний тест, щоб визначити рівень своїх знань!

Kindermärchen 3-min

Німецькі народні казки для розвитку

Старовинні казки – це справжня скарбничка народної творчості та мудрості. Безліч поколінь дітей навчалися на цих казках розрізняти добро і зло. Саме тому прослуховуючи ці короткі казки для дітей 3-4 років, студент навчається промовляти німецькою важливі загальноприйняті слова, які стануть у нагоді в майбутньому. Розглянемо кілька творів докладніше.

1. Попелюшка (Aschenputtel)

Усім відома казка про злу мачуху та невинну падчерку. Сюжет простий та зрозумілий, бо у минулому вам напевно читали цей твір багато разів. З цієї казки можна дізнатися слова про родинні стосунки, любов та побутові справи.

2. Вовк та семеро козенят (Wolf und die sieben Geißlein)

Казка, яка вчить не довіряти солодким промовам незнайомців. Також відмінно підійде як казка на ніч дітям 5 років та старше. Батьки вже німецькою мовою зможуть пояснити важливість бути обережним. Додатково з казки можна дізнатися про об’єднання та довіру близьким людям, занепокоєння за їх долю.

3. Бременські музиканти (Die Bremer Stadtmusikanten)

Ідеальна книга, щоб зрозуміти важливість змін та руху вперед. У казці є любовна лінія, яка дозволить дізнатися про деякі нові слова. Також важливі батьківські стосунки та занепокоєння за добробут своєї дитини. І, звісно, дружба між головними героями.

4. Червона шапочка (Das Rotkäppchen)

Казка про дівчинку в червоній шапочці, яка пішла відвідати свою бабусю, відома багатьом. Для тих, хто вивчає німецьку мову, також будуть цікаві пригоди дівчинки та неймовірний сюжет. Студенти, котрі вже прочитали текст, можуть прослухати аудіоказку про Червону шапочку. Це підвищить навички аудіювання.

5. Кіт у чоботях (Der gestiefelte Kater)

Ще один пригодницький сюжет, в якому тварини набувають розуму та сили. Харизматичний кіт у чоботях стає не просто домашнім улюбленцем, а й допомагає своєму господареві налагодити пристойне життя.

Таким чином, казки – це не просто розповіді для дітей на ніч, а й доступна можливість покращити іноземну мову. В онлайн-школі Аура студенти здобувають високі знання завдяки різним методикам навчання. На курсі А2 ви отримаєте величезний пласт інформації, яка дозволить швидше рухатися вперед у навчанні.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися