Як навчитися говорити німецькою?

разговорный английский 1-minДля людини, яка вибрала німецьку першою мовою для вивчення, вона може здатися досить складною. Чого тільки варті знамениті німецькі слова, завдовжки в один рядок. І якщо розпочати вивчення граматики та лексики ще можливо, то перші кроки в розмовній мові можуть бути досить складними. Як подолати цей бар’єр? Розглянемо докладніше у цій статті.

Ключові поради для початку практики у розмові

Якщо ви тільки робите перші кроки у вивченні німецької, то скористайтеся переліком наступних порад:

  • Помилки нормальні. Часто на першому місці у студента стоїть страх помилитися. Однак у цьому випадку слід зрозуміти, що в процесі навчання помилки є цілком нормальним явищем. Їх робить кожен. Найголовніше – не втрачати бажання вчитися та продовжувати шукати співрозмовника. Найчастіше німці не звертають увагу на помилки іноземців, якщо вони намагаються виправити їх.
  • Нові слова є важливими. Розширюйте свій словниковий запас. Це дуже важливо для спілкування повними реченнями. Також нові слова можна записувати темами, наприклад, одяг або їжа. Для цього заведіть гарний блокнот.
  • Слухайте музику. У німецькій мові багато різноманітних виконавців, які співають на різні теми. Виберіть одну та спробуйте послухати. Це відмінна вправа для розвитку сприйняття іноземної мови на слух.
  • Переглядайте фільми німецькою. У сучасних фільмах зазвичай використовуються актуальні фрази та вирази. Їх можна запам’ятати при постійному перегляді вибраної стрічки. Для початку підключайте субтитри рідної мови, але потім спробуйте без них.
  • Читайте вголос. Хочете виробити гарну вимову та відчути мову – відкривайте книгу та читайте. Якщо книги надто складні, є газети новин, які використовують для викладу просту мову (Leichtes Deutsch). Він добре підходить для тих, хто вивчає німецьку.
  • Знайомтеся. Дуже важливо не тільки читати, а й застосовувати знання практично. Тому варто знайти співрозмовника і розмовляти з ним німецькою. За відсутності в оточенні таких людей скористайтеся інтернетом – існує безліч платформ, де можна знайти партнера з вивчення німецької мови.

Для тих студентів, які вже знають німецьку мову та її граматику, вміють будувати правильні речення, але не можуть розпочати розмову, варто вибрати один із наступних способів для подолання бар’єру:

  • спробуйте вивчати мову з дітьми;
  • скористайтесь розмовним клубом онлайн;
  • поїдьте до німецькомовної країни.

Такі рекомендації допоможуть вирішити проблему з розмовами німецькою. Скористайтеся одним з методів, щоб подолати сором’язливість та невпевненість і знайти цікавого співрозмовника.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися