Як вирушити до спортзалу в Німеччині і що для цього потрібно знати

в тренажерке на немецкомНімеччина вважається європейською країною, жителі якої просто люблять рухатися у вільний час. Спорт (der Sport) та відвідування фітнес-залу є практично у кожного німця кожен день, бо це дуже корисно для здоров’я. До того ж, тренажерний зал (das Fitnesscenter) – найкращий спосіб завести приємні знайомства.

Початок занять

Практично у кожному фітнес-клубі є можливість вивчити послуги на пробному тренуванні (das Probetraining). Найчастіше такі заняття не безкоштовні, але не вимагають придбання абонементу. Тривалість пробного тренування може сягати тижня. Це означає, що людина може відвідувати клуб тиждень за набагато меншу суму.

У будь-якому випадку для комфортного тренування вам знадобляться деякі предмети. Наприклад, дріб’язок (das Kleingeld fürs Schließfach), який дозволить сплатити шафку. Також знадобиться пляшка з водою (die Sportflasche) та два рушники (для рук “das Handtuch” і для тіла “das Badetuch”).

Про вологі серветки (die Feuchttücher) можна не турбуватися – у німецьких фітнес-клубах їх видають безкоштовно. Серветки призначені для обробки тренажера після використання, але їх можна використовувати і в особистих цілях.

Варто зазначити, що навчання з персональним тренером може бути не в кожному спортзалі. Багато хто вибирає групові заняття або встановлюють власний план тренувань.

При існуванні особливих потреб, заняття слід обирати у фітнес-клубах зі спеціальними умовами, наприклад, без кардіотренажерів, якщо цього не дозволяє вік та здоров’я.

Практично у кожному тренажерному залі існує окремий простір для розминки жінок. Там можна без сорому робити розтяжку (das Strecken) і гімнастику (die Gymnastik).

Абонемент та вправи

Після закінчення пробного періоду між клієнтом та фітнес-клубом укладається договір на відвідування. Можна вибрати помісячну (Monat) оплату або за цілий рік. Після оплати відвідувач отримує перепустку (Die Mitgliedskarte), яка може виглядати як електронний браслет або картка. Слід зазначити, що за необхідності розірвати договір необхідно особисте повідомлення. В іншому випадку ваш абонент буде продовжено ще на той самий час.

Звичайно, на перших заняттях будуть прості вправи (die Übung). Наприклад, стрибки на скакалці (seilspringen) або присідання (die Kniebeuge). Не варто перенапружувати непідготовлене тіло шпагатами (der Spagat) та двохвилинною планкою (die Plank-Position halten).

Якщо ви вибрали групові заняття з танців (das Tanzen) або йоги (das/der Yoga), потрібно враховувати специфіку їхнього проведення. Також слід заздалегідь підготувати інвентар. Наприклад, для йоги потрібний килимок (die Yogamatte).

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися