Перші кроки у вивченні німецької

Deutsch lernen 2-min

Німецьку мову вивчають у всьому світі. Більшості студентів вона необхідна для отримання хорошої посади або вступу до вищого навчального закладу. Деякі вивчають її для подорожі німецькомовними країнами. У будь-якому випадку необхідна чітка схема отримання нових знань. Далі ми розглянемо, з чого почати вивчати німецьку мову для досягнення позитивних результатів.

Німецька мова може знадобитися в різних ситуаціях, тому важливо розпочати навчання якомога раніше. В онлайн-школі Аура можна записатися на початковий курс А1 та отримати знання за короткий термін за спеціально розробленою методикою. А якщо ви знаєте ази німецької мови, тоді пройдіть наш тест. За його результатами ви зможете вибрати кращій курс, щоб продовжити навчання.

Пошук мети

Визначитись з метою вивчення німецької мови необхідно для того, щоб точно підібрати необхідне навантаження та напрями навчання. Наприклад, якщо німецька мова потрібна для роботи у певній сфері діяльності, тоді варто вивчати відповідний словниковий запас. Для бізнесу знадобиться гарний рівень ділової етики та можливість вести документацію. Однак якщо мета – подорож німецькими землями, тоді знадобиться вимова та розмовна мова.

Для тих, хто вчить німецьку для переїзду, необхідно вивчати не лише мову, а й культуру країни. Звичайно, німецькою мовою. Це допоможе не тільки отримати візу, а й краще асимілюватися до нових умов та знайти знайомих.

Визначення мотивації

При вивченні німецької мови дуже важливий рівень мотивації, адже зрештою велика кількість нових слів та незрозуміла граматика може набриднути. Але якщо пам’ятати, навіщо потрібні всі ці зусилля, тоді навчання буде легшим. Наприклад, на робочому столі можна поставити картинки з чудовими видами німецьких земель, які ви хотіли б відвідати. Або фотографію милого німецького будиночка, який ви плануєте купити після переїзду. Також можна купити книжку мовою оригіналу, щоб прочитати її наприкінці навчання. Важливо підтримувати високий рівень мотивації, щоб отримати добрий результат.

Побудова занять на регулярній основі

Дуже важливо займатися постійно. Це дозволить не лише впізнавати нові слова, а й запам’ятовувати їх для постійного використання. Через відсутність регулярної практики велика ймовірність втратити досягнуте вже за кілька місяців. При цьому не потрібно намагатися запам’ятати все одразу – «вносьте» інформацію у свій мозок поступово.

Рекомендація: Для полегшення навчання краще вибрати певну кількість слів, які потрібно запам’ятати в день. На вищих рівнях навчання можна читати вибрану кількість сторінок або перекладати незнайомі тексти. Це дозволить створити той самий ефект регулярності.

Постійне розмовне мовлення

Намагайтеся знайти свого власного співрозмовника. Це може бути друг чи співрозмовник в Інтернеті. Варіантів маса, але практика розмовної мови має також бути присутня у навчанні. Це стимулюватиме мозок та дозволить навчитися повсякденно реагувати на німецьку мову.

Deutsch lernen 3-min

Комбінація способів навчання

Вибирайте різні методи навчання. Наприклад, деяку частину часу можна присвятити самостійному навчанню, а ще одну – роботі у групі з викладачем. Це дозволить знайти тих самих співрозмовників і людину, яка контролюватиме та виправлятиме вашу мову. Якщо фінансові можливості дозволяють, можна записатися на індивідуальні уроки. Наприклад, такі послуги надає онлайн-школа Аура, де можна вибрати будь-який формат навчання.

Впровадження німецької у своє життя

Звикати до німецької мови у повсякденності можна з впровадження її у всі сфери життя. Наприклад, підключити німецьку в соцмережах або меню смартфона. Дивитись фільми в оригіналі чи з субтитрами, а також слухати пісні німецьких виконавців. У цьому випадку найголовніше розпочати, тоді взаємодія з мовою буде набагато простішою.

Тепер ви, напевно, знаєте, з чого почати вивчати мову у вашому випадку. Не обов’язково вибирати такий самий шлях, можна скористатися кількома порадами або поступово включити все. Зрештою, це буде залежати тільки від вас. Ну а якщо ви вирішили довіритися професіоналам, записуйтесь на урок в онлайн-школу Аура.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися