Як звучать німецькою мовою країни світу

Länder der Welt 2-min

Німецька мова дуже поширена у всьому світі. Її вивчають понад 15 млн осіб, а рідною вона є для 130 млн осіб. Є низка країн, де німецька – друга державна мова. Як і будь-яка іноземна мова, німецька має свої особливості у написанні назв країн світу та їх столиць. У цій статті ми розглянемо, в яких державах розмовляють німецькою та як вимовляють назву інших країн.

Бажаєте подорожувати німецькомовними країнами та розуміти їхню мову? Почніть навчання в онлайн-школі Аура з рівня А1. З досвідченими викладачами ви дізнаєтеся, як вимовляються міста Німеччини за алфавітом, а також назви інших країн. Чи вивчали німецьку в минулому? Пройдіть наш інтерактивний тест, щоб дізнатися свій рівень зараз!

У яких країнах розмовляють німецькою мовою?

Поширення німецької мови досить велике, тому її використовують як основну ще деякі країни. До них відносяться:

  • Бельгія.
  • Швейцарія.
  • Австрія.
  • Ліхтенштейн.
  • Люксембург.

Крім цілих країн, німецька – основна мова в діаспорах, що проживають на територіях Канади, Італії, Польщі, Франції, США. Варто зазначити, що згодом мова поза Німеччиною змінювалась та набула своїх унікальних особливостей. На її формування вплинула взаємодія з іншими мовами та деякі особливості розвитку населення конкретної території.

Наприклад, у Ліхтенштейні німецька мова є офіційною. Однак вона відрізняється від тої, якою говорять у Німеччині. На її розвиток вплинув швейцарський, що особливо помітно у граматиці.

Як перекладаються європейські країни та їхні столиці німецькою мовою?

Більшість держав та їх столиці під час вимови німецькою мовою можуть зрозуміти й українці. Лише невелика кількість назв повністю змінена. Наприклад, це стосується Великобританії, яка перекладається як Großbritannien und Nordirland. Якщо в українській мові ця країна починається на літеру «в», то у німецькій змінюється на «g». До таких ще можна віднести Кіпр, який німецькою звучить Zypern.

Далі розглянемо низку європейських країн та їх столиці у таблиці.

Land (країна) Hauptstadt (столиця)
Bulgarien – Болгарія Sofia – Софія
Island – Ісландія Reykjavik – Рейк’явік
Kroatien – Хорватія Zagreb – Загреб
Schweden – Швеція Stockholm – Стокгольм
Spanien – Іспанія Madrid – Мадрид
Ukraine – Україна Kiew – Київ
Ungarn – Угорщина Budapest – Будапешт
Rumänien – Румунія Bukarest – Бухарест
Italien – Італія Rom – Рим

На малюнку нижче представлена карта Європи з німецькими позначеннями країн та столиць.

Länder der Welt 3-min

Як звучать інші країни німецькою?

З країн Північної Африки у вимові та написанні відрізняється Єгипет, який перекладається Ägypten. Також у цій частині материка є й інші держави:

  • Libyen – Лівія.
  • Tunesien – Туніс.
  • Marokko – Марокко.
  • Algerien – Алжир.

Список країн Близького Сходу виглядає так:

  • Iran – Іран.
  • Jordanien – Йорданія.
  • Syrien – Сирія.
  • Libanon – Ліван.
  • Katar – Катар.

Правило: У німецькій мові країни, у котрих не вказано артикль, мають середній рід. Назви держав, до складу яких включені слова “королівство” або “держава”, використовуються з артиклем das/die відповідно.

Звичайно, це не всі країни світу німецькою. Якщо ви хочете дізнатися більше назв держав та їх столиць, тоді записуйтесь на курс А1 до онлайн-школи Аура. У нас ви зможете вивчити правильне звучання будь-яких назв німецькою мовою та особливості вживання артиклів з ними.

Готові вивчати
німецьку мову?

Записуйтесь на пробний урок
та переконайтесь, що німецька з «Аурою» – це легко

Записатися